Ο Βαρβιτσιώτης διόρθωσε την απαράδεκτη δήλωσή του

Τις ευθύνες των λιμενικών που ήταν εξαφανισμένοι από το λιμάνι του Πειραιά όταν οι ναυτικοί πέταξαν στη θάλασσα τον άτυχο 36χρονο αναζητά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

«Ο ύπαρχος και ο αξιωματικός θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει αμέσως τον καπετάνιο και να μη φύγει το πλοίο και να αναγκαστούμε να το καλέσουμε πίσω. Από τη στιγμή που είχαν λυθεί οι κάβοι, για λόγους ασφαλείας το πλοίο έπρεπε να αποπλεύσει. Αλλά από τη στιγμή που βγήκε από την μπούκα, έπρεπε να σταματήσει και να επιστρέψει, κάτι που δεν έκανε» ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τις διοικητικές ευθύνες των λιμενικών, έρευνα διενεργείται και από την Εισαγγελία Πειραιά για τις ποινικές τους ευθύνες. Προηγούμενη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη με την οποία εξίσωνε το θύμα με τους θύτες προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους να φέρουν πίσω έναν μισθό, ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» είχε υποστηρίξει ο υπουργός στις επίμαχες δηλώσεις.

«Απάνθρωπη δήλωση»

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανακοινώσεις με την οποία καταδικάζουν τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας εξέδωσαν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πάντως, μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη δήλωση με την οποία εξίσωνε το θύμα με τους θύτες.


Καταδίκη από Μητσοτάκη, για φόνο μίλησε ο Μ. Λαζαρίδης

«Νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική» ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφεύγοντας να μιλήσει για δολοφονία, καθώς είπε πως «δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν».

Μίλησε για μια τραγωδία, που οφείλεται σε έναν «συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία, που τελικά γίνεται βία». Ομως, βρέθηκε ένας βουλευτής της Ν.Δ. να μιλήσει ευθέως για «δολοφονία». Είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Σημείωσε πως «η δολοφονία προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό, δείχνει ότι χάσαμε την ανθρωπιά μας και η Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ευθύνες όλων, όπου κι αν βρίσκονται».


Απαντήσεις και απόδοση ευθυνών ζητούν τα κόμματα

Τα κόμματα ζητούν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών για το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα καλεί τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον αρμόδιο υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις κατάπτυστες δηλώσεις του με τις οποίες εξίσωσε το θύμα με τους θύτες.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη φρίκη, αυτή τη βαρβαρότητα, αυτή την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Αποκτήνωση» σχολίασε ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης.

«Το μαχαίρι στο κόκαλο»

«Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2023 να συμβαίνουν αυτά τα τραγικά περιστατικά. Θα πρέπει επιτέλους να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα, εκεί που πρέπει» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου στον καταπέλτη του “Blue Horizon” σοκάρουν και σφίγγουν το στομάχι σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, το οποίο, μεταξύ άλλων, ερωτά: «Τηρήθηκε από την εταιρία το πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά τον απόπλου; Υπήρχε παρουσία του Λιμενικού; Πώς είναι δυνατόν το πλοίο να αποπλέει και να ταξιδεύει ανενόχλητο για ώρα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει; Το τι πραγματικά έγινε αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους επιβάτες, ενώ η αρχική ενημέρωση του Λιμενικού έριχνε την ευθύνη στο θύμα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα