Σιωπή για το ατόπημα του ΥΠΕΞ με τη μειονότητα της Θράκης!

Ενα 24ωρο μετά τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν, κανένα κόμμα αλλά και μέσο ενημέρωσης δεν προβληματίστηκε με το γεγονός πως το ζήτημα ετέθη με τρόπο ευθύ, χωρίς να υπάρξει απάντηση

Ντελίριο ενθουσιασμού επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης της χώρας. Οι τίτλοι για τη «νέα σελίδα» των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι πηχυαίοι, ενώ οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, που κατακλύζουν τηλεοπτικά πλατό, εντείνουν το κλίμα ευφορίας, νίκης, και εθνικής ανάτασης που δημιουργήθηκε μετά τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν.

Δίπλα σε αυτήν τη δυστοπία, που έχει δημιουργήσει το σύστημα εξουσίας Μητσοτάκη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραμένουν σιωπηλά, με αποτέλεσμα άλλοτε να συμμετέχουν στους πανηγυρισμούς και άλλοτε να ψελλίζουν λέξεις κριτικής χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι μια ολόκληρη χώρα να κυριαρχείται από μια πρωτοφανή ομερτά, που θέτει για πρώτη φορά -μετά το 1997- τα εθνικά συμφέροντα έναντι της Τουρκίας υπό διακύβευση.

Ενα εικοσιτετράωρο μετά τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν έχει ενημερωθεί για το γεγονός πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ έθεσε ζήτημα διαλόγου εφ’ όλης της ύλης και από μηδενική βάση με την Αθήνα. Δεν προβληματίστηκε για το γεγονός πως ετέθη με τρόπο ευθύ ζήτημα εθνικής μειονότητας στη Θράκη και δεν θεώρησε -έστω- αναγκαίο να αποσαφηνιστεί αν ο παράγοντας της τουρκικής κατοχής της Κύπρου έχει φύγει από την «εξίσωση» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Αντίθετα, επικρατεί ένας πρωτοφανής κυνισμός, μια μοναδική προσπάθεια απόκρυψης ειδήσεων και, φυσικά, η αποσιώπηση του γεγονότος πως η Τουρκία συνεχίζει ακλόνητη στον δρόμο των διεκδικήσεων. Ο δρόμος της ενημέρωσης, και όχι της προπαγάνδας, ο δρόμος της ανάδειξης των ζητημάτων, και όχι της αποσιώπησής τους, μπορεί στις μέρες μας να είναι μοναχικός, όμως είναι πιο αναγκαίος από ποτέ, ειδικά όταν μιλάμε για εθνικά ζητήματα, που καθορίζουν την πορεία της χώρας και του Ελληνισμού για εκατοντάδες χρόνια.

Τις τελευταίες εβδομάδες και με δεδομένη την κυριαρχία Μητσοτάκη και την αποτυχία της αντιπολίτευσης, όλοι αυτοί που με πάθος προωθούσαν -και προωθούν- τον δρόμο της συμφωνίας πάνω στα ερείπια που έχει δημιουργήσει ο τουρκικός αναθεωρητισμός έχουν πάρει το πάνω χέρι. Εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης αλλά και τη σιωπή του Σαμαρά και των άλλων τάσεων της Νέας Δημοκρατίας, ετοιμάζονται -δίχως καμία προετοιμασία και σχέδιο- να μας σύρουν σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με μια χώρα που συνεχίζει να έχει αξιώσεις έναντι των εθνικών μας συμφερόντων. Αυτό μάλιστα το κάνουν με τις επευφημίες ενός συστήματος εξουσίας που είναι έτοιμο να πολεμήσει, ώστε επιτέλους να γίνουν πράξη οι… Πρέσπες του Αιγαίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα