ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές… θρίλερ και σενάρια διάσπασης

Η παρουσία Κασσελάκη έχει αλλάξει τα δεδομένα, σκορπώντας αμφιβολία ακόμα και στο αισιόδοξο επιτελείο της Αχτσιόγλου

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία για την εκλογή του νέου πρόεδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πυκνώνουν οι αναφορές κεντρικών στελεχών για το ενδεχόμενο διάσπασης. Η ξαφνική είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη στην κούρσα διαδοχής μπορεί στην αρχή να αντιμετωπιζόταν από τους υπολοίπους διεκδικητές ως μια… ευχάριστη νότα σε μια μάλλον προβλεπόμενη διαδικασία, όμως πλέον έχει καταστεί σαφές πως ο εφοπλιστής – πολιτικός έχει μπει στο παιχνίδι με στόχο την προεδρεία του κόμματος.

Το μπάσιμο του Στέφανου Κασσελάκη έχει δημιουργήσει ανησυχία σε όλα τα επιτελεία, ακόμα και σε αυτό της Εφης Αχτσιόγλου, η οποία μέχρι και σήμερα εμφανιζόταν ως το ακλόνητο φαβορί. Η σιγουριά, όμως, που εξέπνεε το επιτελείο της έχει χαθεί τις τελευταίες ώρες, καθώς τα δημοκοπικά δεδομένα δείχνουν πως η υποψηφιότητα Κασσελάκη κάνει πολύ μεγαλύτερο «γκελ» από αυτό που αναμενόταν.

Αυτή η συνθήκη έχει δημιουργήσει προβληματισμό και στην ιστορική ηγεσία του κόμματος, η οποία βλέπει έναν νεοφερμένο εφοπλιστή να βρίσκεται προ των πυλών ανάληψης της προεδρίας ενός παραδοσιακού αριστερού κόμματος.

Απομακρύνσεις στελεχών

Πρώτη φορά στην Κουμουνδούρου κεντρικά στελέχη του κόμματος έχουν αρχίσει να μιλάνε για το ενδεχόμενο ο Κασσελάκης να κερδίσει τις εκλογές και οι ίδιοι να μπορούν (και να θέλουν) να είναι κομμάτι αυτού του νέου κόμματος. Υπό αυτό το πρίσμα, τα σενάρια για μια ενδεχόμενη διάσπαση του κόμματος αποκτούν μεγάλη βαρύτητα, πόσο μάλλον όταν τίθενται στον δημόσιο λόγο από την ιδιαίτερα μετριοπαθή Ολγα Γεροβασίλη, η οποία απέχει δημόσια από τη στήριξη προς όποιον υποψήφιο. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως το σενάριο της διάσπασης ετέθη και από τον ναύαρχο Αποστολάκη, ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξή του είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως δεν μπορεί να την αποκλείσει, αλλά δεν το απεύχεται κιόλας.

Με δεδομένο πως ο ναύαρχος είναι στο επιτελείο Κασσελάκη, στο όποιο κεντρικό ρόλο έχει και ο Παύλος Πολάκης, ορισμένοι στην Κουμουνδούρου βλέπουν ορατό το σενάριο απομακρύνσεων κεντρικών στελεχών σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης επικρατήσει.

Δεν πρέπει, άλλωστε, να λησμονείται πως ο κ. Κασσελάκης στο διαρκές συνέδριο είχε πει, «δείχνοντας» τους 53, πως ορισμένοι δεν ήθελαν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Οπως και να ‘χει, η παρουσία του Κασσελάκη καθιστά σαφές πως είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας αυτών των εκλογών θα μοιάζει με… όνειρο θερινής νυκτός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα