Ρεσιτάλ ψεμάτων από Γεωργιάδη!

Προσπάθησε θρασύτατα να δικαιολογηθεί για τη σκαστή εργοδοτική παρανομία της εταιρίας που διατηρούσε με τον αδερφό του, ενώ έκανε και bullying στη Βουλή στον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, που τόλμησε να αναδείξει το θέμα

Απύθμενο θράσος επέδειξε ο Αδωνις Γεωργιάδης, προχωρώντας σε ρεσιτάλ ψεμάτων από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί για το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας» που έφερε στο φως τη σκαστή εργοδοτική παρανομία της εταιρίας Γεωργιάδη, η οποία έχει αποδειχθεί και με τη βούλα της Δικαιoσύνης. Μάλιστα έφθασε στο σημείο να κάνει bullying στον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιό, ψέγοντάς τον και απειλώντας τον μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο επειδή τόλμησε και ανέδειξε το θέμα!

Η εφημερίδα μας φανέρωσε την Τετάρτη τη σκοτεινή ιστορία αυθαιρεσίας εις βάρος εργαζoμένου που αφορά τη γνωστή επιχείρηση εκδόσεων και πώλησης νομισμάτων που διατηρούσε με τον αδελφό του, Λεωνίδα Γεωργιάδη, στην οποία εργαζόταν από το 2006 έως το 2013 ως διορθωτής κειμένων. Σύμφωνα με τη απόφαση της Δικαιοσύνης, η εταιρία «μονομερώς και παράνομα τροποποίησε το ωράριο του εργαζομένου από πλήρες σε μειωμένο», «μονομερώς και αυθαιρέτως μείωσε τον μισθό του από 1.000 ευρώ σε 500 ευρώ», «τροποποίησε μονομερώς και παρανόμως τα καθήκοντα του εργαζομένου από διορθωτή κειμένων σε υπάλληλο διαχείρισης τηλεφωνικών παραγγελιών» και στη συνέχεια «απέλυσε παράνομα τον εργαζόμενο, χωρίς να του καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση».

Οταν μάλιστα ο εργαζόμενος βγήκε το 2012 σε αναρρωτική άδεια, έπειτα από εργατικό ατύχημα, η εταιρία δήλωσε πως εκείνος είχε «αποχωρήσει οικειοθελώς», κάτι που ο ίδιος ο εργαζόμενος κατήγγειλε. Δύο χρόνια μετά το δικαστήριο έκανε δεκτές όλες εν μέρει τις αξιώσεις του, απορρίπτοντας ωστόσο το σκέλος της αγωγής που ανέφερε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν «αφανής εταίρος» της εταιρίας του αδερφού του. Το 2020 μάλιστα κατέστη αμετάκλητη η σχετική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, με τον υπάλληλο ωστόσο να μην έχει ακόμη λάβει την αποζημίωση που δικαιούται.

Τα παραπάνω, τα οποία δεν επιδέχονται απολύτως καμίας αμφισβήτησης, μια και αφορούν δικαστικές αποφάσεις και δη αμετάκλητες, προκάλεσαν την αναιτιολόγητη οργή του εριστικού υπουργού Εργασίας Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος επιτέθηκε στον Δημήτρη Νατσιό επειδή επικαλέστηκε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, διαβάζοντας μάλιστα και μέρος του από το βήμα της Βουλής.

«Διαβάζουμε σήμερα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, «ότι η σπουδαία σας εμπειρία, κύριε υπουργέ της Εργασίας, στον επιχειρηματικό κλάδο δεν στέφεται και από τις καλύτερες επιδόσεις στην έντιμη μεταχείριση των εργαζομένων. “Παράνομος εργοδότης η εταιρία Γεωργιάδη”, διαβάζουμε σε σημερινό δημοσίευμα. Μια αμετάκλητη δικαστική απόφαση από το 2020 μαθαίνουμε ότι βαρύνει την εταιρία, που δημοσίως δήλωνε στο παρελθόν ο υπουργός ότι είχε με τον αδερφό του», όπως ανέφερε.

Απειλές

Αμέσως ζήτησε τον λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης, απειλώντας τον πως θα του καταθέσει μήνυση, εάν δεν ανακαλέσει! Μάλιστα, σε ένα κρεσέντο αοριστιών αλλά και ψεμάτων, έβαλε εις βάρος της «δημοκρατίας», μιλώντας για συκοφαντίες. «Αθωώθηκα εγώ από το δικαστήριο και το δικαστήριο έκρινε ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Ο αδερφός μου αθωώθηκε στη μήνυση και έχει καταδικαστεί στο αστικό μέρος. Αφορά τον αδελφό μου και εγώ έχω κηρυχθεί αθώος από το δικαστήριο» ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας ευλόγως ερωτήματα, καθώς απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Στο ίδιο απειλητικό μήκος κύματος, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε με αδιανόητο ύφος απευθυνόμενος προς τον Δημήτρη Νατσιό πως «για την υπόθεση αυτή το δικαστήριο με έχει κρίνει αθώο. Παρακαλώ, λοιπόν, πάρα πολύ να πάρετε το μικρόφωνο, να ανακαλέσετε, διότι εδώ για την τιμή και την υπόληψή μου δεν θα δεχτώ ούτε σπαθί. Σε εσάς θα κάνω αγωγή και μήνυση, εάν επιμείνετε, και θα έρθετε στο δικαστήριο να αποδείξετε αυτά που είπατε» απείλησε ο ανεκδιήγητος Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καταπώς φαίνεται δεν ορρωδεί προ ουδενός, επιλέγοντας ακόμη και να κάνει το άσπρο μαύρο για να δικαιολογηθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα