Σκέφτονται για νέο κόμμα στην «Ομπρέλα»

Με τη μαζική συμμετοχή «πολύ κόσμου», σύμφωνα με αξιόπιστο στέλεχος του χώρου, που έκανε λόγο για «πάνω από 1.500 άτομα», συνεδρίασαν το Σαββατοκύριακο μέσω διαδικτύου οι δυνάμεις της «Ομπρέλας», που συγκροτούν στον ΣΥΡΙΖΑ την «αριστερή» εσωκομματική μειοψηφία. Ο σκοπός της κίνησης ήταν διερευνητικός και κινήθηκε κυρίως στο έδαφος των διαπιστώσεων μπροστά στην επέλαση του «τυφώνα Κασσελάκη», ο οποίος, όπως φοβούνται τα στελέχη της κυρίαρχης «αντιπολιτευτικής» τάσης, οραματίζεται ένα κόμμα τύπου Αμερικανών Δημοκρατικών.

Φυσικά, σκέψεις για δημιουργία νέου κόμματος είναι πάνω στο τραπέζι, αλλά, όπως λένε στη «δημοκρατία» στελέχη αυτής της πλευράς, «είναι πολύ νωρίς ακόμα»…

Τις διαθέσεις που επικρατούν στον χώρο συνόψισε (ΑΝΤ1) την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Φίλης (φωτό), ιστορικό στέλεχος, λέγοντας με συντριβή «είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. […] Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ολα δείχνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τα… στρατεύματα ετοιμάζονται για τις επικείμενες συγκρούσεις. Χρονικό ορόσημο θα είναι το επόμενο συνέδριο που, με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του φετινού Ιουλίου, επρόκειτο να διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο. Αντικειμενικά ωστόσο ο χρόνος είναι λίγος, ενώ εκείνον τον μήνα ο Σ. Κασσελάκης θα υπηρετεί το 20ήμερο της θητείας του, οπότε παραπέμπεται για μετά το νέο έτος. Τότε, καταπώς φαίνεται, θα λυθούν οι ανοιχτοί λογαριασμοί. Αν ο συσχετισμός είναι δυσμενής για την «Ομπρέλα», μοναδική οδός είναι η αποχώρηση. Οπως προϊδέασε ο Ν. Φίλης, «εγώ δεν πρόκειται να κάτσω σε ένα κόμμα που δεν είναι αριστερό»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα