Σε κόκκινο συναγερμό ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική

Ανησυχία για «τυφλά» χτυπήματα και στην Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και την ανησυχία επέκτασης των τρομοκρατικών επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές σε άλλα κράτη. Οι υπεύθυνοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων ως απάντηση στην αντεπίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για φύλαξη ισραηλινών στόχων, ενώ έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας.

Σε κάθε πτήση που φτάνει σε ελληνικό έδαφος από πόλεις της Μέσης Ανατολής, οι επιβάτες ελέγχονται εξονυχιστικά, χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και μηχανήματα X-RAY. Στόχος είναι όλοι οι ταξιδιώτες και οι αποσκευές τους να έχουν ελεγχθεί προτού περάσουν τις πύλες των αεροδρομίων. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο. Ταυτόχρονα, δεκάδες αστυνομικοί φρουρούν πάνω από 15 στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην πρεσβεία του Ισραήλ, στη λεωφόρο Κηφισίας, έχει αυξηθεί η αστυνομική φύλαξη. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα υπήρχε ένα περιπολικό έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Πλέον έχουν αυξηθεί σε τρία, ενώ έχουν διπλασιαστεί οι αστυνομικές δυνάμεις. Εξάλλου, μοτοσικλετιστές της Κρατικής Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ «χτενίζουν» όλο το 24ωρο την ευρύτερη περιοχή.

Ελεγχοι σε μετανάστες

Αυξημένα μέτρα εφαρμόζονται σε εταιρίες ισραηλινών συμφερόντων στην Αθήνα και, κυρίως, τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει μεγάλη εβραϊκή κοινότητα. Υπό αστυνομική φύλαξη έχουν τεθεί ξενοδοχεία εβραϊκών συμφερόντων, καθώς και τουριστικά καταλύματα στα οποία φιλοξενούνται Ισραηλινοί τουρίστες. Παράλληλα, ελέγχονται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο, που φιλοξενούνται σε δομές νησιών του Αιγαίου και, κυρίως, στην Κω.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των μεταναστών ανέρχεται σε περίπου 3.000 άτομα. Πολλοί από αυτούς είναι Παλαιστίνιοι. Μάλιστα δεκάδες από αυτούς είχαν φτάσει στην Αθήνα μέχρι την περασμένη εβδομάδα, πριν από τα χτυπήματα της Χαμάς στο Ισραήλ. Στόχος των αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να μην πιαστούν… στον ύπνο σε περίπτωση οργάνωσης «τυφλών» επιθέσεων από ισλαμιστές τρομοκράτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα