Γιατί ο Ζελένσκι «έφαγε» τον Ουκρανό πρέσβη;

Περίεργα δημοσιεύματα περί «αποκεφαλισμού» του Ουκρανού πρέσβη στην Ελλάδα από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο Ζελένσκι απέλυσε τον πρέσβη της Ουκρανίας στη Δανία M. Vydoynik, τον Ουκρανό πρέσβη στη Βιένη, αλλά και τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, με τα δημοσιεύματα να αναφέρονται -σε ό,τι αφορά την υπόθεση της χώρας μας- σε σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκονται Ουκρανός ολιγάρχης και Ελληνες αξιωματούχοι.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται για τον πρεσβευτή στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, ο ίδιος δεν ασχολιόταν ιδιαιτέρως με την εξωτερική πολιτική, αλλά κατηγορείται ότι εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των Ουκρανών επιχειρηματιών που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μεταξύ άλλων μέσω εκτεταμένης διαφθοράς.

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, ο Ουκρανός πρέσβης αποκαλείται «σκιώδης λομπίστας» για Ουκρανούς επιχειρηματίες στην ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας τα οικονομικά συμφέροντα ορισμένων ολιγαρχών και Ελλήνων πολιτικών. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντως δεν έχει κάνει, προσώρας τουλάχιστον, κανένα σχετικό σχόλιο, ενώ σε γενικές γραμμές η όλη υπόθεση έχει περάσει στα ψιλά στη χώρα μας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να αντιδράσει και να σχολιάσει τις παραπάνω εξόχως ανησυχητικές πληροφορίες, και είτε να τις διαψεύσει είτε να τις επιβεβαιώσει, εφόσον έχουν έστω ψήγματα αλήθειας. Οσον αφορά πάντως τις υπόλοιπες καρατομήσεις, η περίπτωση του Ουκρανού πρέσβη στη Δανία διαφέρει, καθώς εθεάθη στη χώρα σε χώρους διασκέδασης παρέα με εκδιδόμενο κορίτσια και αγόρια.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως ο ίδιος δεν ζήτησε περισσότερα άρματα μάχης από τη Δανία, τα οποία έχουν πλέον μεγάλη ανάγκη οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ ερωτήματα εγείρονται και σε ό,τι αφορά την αποστολή F-16, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο Vydoynik δεν έχει καταφέρει ακόμα να καταλήξει σε συμφωνία για την αποστολή αεροπλάνων στην Ουκρανία, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, οι οποίες εκ του αποτελέσματος αποδεικνύονται ψευδείς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα