Ντόρα: Σημαιοφόρος του γάμου ομοφύλων

Η Ντόρα Μπακογιάννη αυτοανακηρύχθηκε σημαιοφόρος του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, βγαίνοντας ξαφνικά μπροστά και σέρνοντας το κάρο τού δήθεν προοδευτισμού, με φόντο το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται προ των κοινοβουλευτικών πυλών.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε σε συνέντευξή της πως αντιλαμβάνεται και σέβεται μεν όλες τις αντιδράσεις που υπάρχουν, καθώς πρόκειται για ένα θέμα το οποίο άπτεται της ζωής των ανθρώπων και έχει διαφορετικές προσεγγίσεις, ωστόσο η ίδια, όπως γίνεται ευλόγως αντιληπτό από την τοποθέτησή της, τάσσεται υπέρ του γάμου.

«Οταν ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης υπήρχαν πάρα πολλές αντιδράσεις, όπως υπάρχουν και τώρα. Είναι σεβαστό το να μη θέλει κάποιος να το ψηφίσει. Και το σύμφωνο συμβίωσης δεν το ψήφισαν, αλλά σήμερα το επικαλούνται οι ίδιοι που τότε δεν το ψήφισαν. Ολες οι Εκκλησίες έχουν αντιδράσει, και είναι λογικό, δεν μιλάμε για γάμο σε εκκλησία. Ο γάμος είναι άλλο πράγμα από την αναγνώριση των δικαιωμάτων κάποιων ανθρώπων. Θα είμαι η τελευταία που θα πω στον άλλον πώς θα ζήσει τη ζωή του. Αλλά θα προστατεύσω τα παιδιά. Θα υπάρξει και μία ωρίμανση του δημοσίου διαλόγου» ανέφερε, δηλώνοντας μάλιστα πως για θέματα συνείδησης δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία, προτρέποντας στη μη ύπαρξη κυρώσεων για όσους δεν ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

Με αυτόν τον τρόπο η Ντόρα Μπακογιάννη επιχειρεί να καλύψει προκαταβολικά τους διαφωνούντες βουλευτές – και υπουργούς- εντός της Νέας Δημοκρατίας, με προεξάρχοντες τους Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη, που έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να πουν το πολυπόθητο «ναι». Η «γαλάζια» βουλευτής, πάντως, έκανε εκτενή αναφορά και στο ζήτημα των παιδιών των ομοφυλοφίλων, λέγοντας πως πλέον σήμερα δεν υπάρχουν μόνο οι πυρηνικές οικογένειες ή παραδοσιακές.

«Υπάρχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που τα παιδιά είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών. Ολα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν δικαιώματα. Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα», όπως ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα