Έδωσαν στοιχεία στον Αρειο Πάγο για 200 σκληρούς χούλιγκαν

Οι υπουργοί Γ. Οικονόμου και Γ. Βρούτσης προσκόμισαν ογκώδη φάκελο στην εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη

Νέα, ευρεία, διάσταση στην ποινική διερεύνηση υποθέσεων οπαδικής βίας ενδέχεται να δώσει το αμέσως επόμενο διάστημα η απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου και Γιάννη Βρούτση, αντιστοίχως, να προσκομίσουν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ογκώδη φάκελο με στοιχεία περίπου 200 οπαδών με αξιόποινη οργανωμένη δραστηριότητα εντός αλλά και εκτός γηπέδων.

Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί, πέντε ημέρες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», επισκέφτηκαν χθες την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και της παρέδωσαν φάκελο με στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, «αποτυπώνουν» έκνομη δράση πολλών προσώπων σε βάθος χρόνου και συγκεκριμένα μέχρι και το 2007, οπότε είχε σημειωθεί η δολοφονία του 22χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που παραδόθηκαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορούν τη δράση περίπου 200 προσώπων τα οποία συνδέονται όχι μόνο με περιστατικά οπαδικής βίας, αλλά και με άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμοί, προστασίες κ.ά.

Πλέον η κυρία Αδειλίνη μελετά τα στοιχεία που της προσκόμισαν οι δύο υπουργοί, προκειμένου να εξετάσει τις δικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν για την εκκίνηση της έρευνας, ακόμη και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όπως ακριβώς είχε συμβεί με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας αλλά και μελών της. Πάντως, το ενδιαφέρον των εισαγγελικών Αρχών για την οπαδική βία είναι αυξημένο και είναι χαρακτηριστικό ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πριν από λίγα 24ωρα είχε παραγγείλει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Μάλιστα, η κυρία Αδειλίνη με την παραγγελία της είχε ζητήσει στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κ.ά.

Χθες ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στα στοιχεία που προσκόμισε μαζί με τον κ. Βρούτση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε δήλωσή του έξω από τον Αρειο Πάγο έκανε λόγο για «κατάλογο ατόμων» που αφορά «όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια», ενώ σημείωσε πως πρόκειται για πρόσωπα υψηλού κινδύνου. «Ζητήσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο» σημείωσε, ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε σε πρόσωπα που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, ενώ τόνισε πως στον φάκελο που παραδόθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περιλαμβάνονται και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων, που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου. «Τα στοιχεία που καταθέσαμε έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά που δείχνουν ότι η οπαδική βία ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού και συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα που παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση» δήλωσε, ο κ. Βρούτσης.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναμένεται να φτάσουν και άλλοι φάκελοι με στοιχεία που αφορούν περιστατικά αθλητικής βίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα