Άβουλοι βουλευτές σκύβουν το κεφάλι!

Εκφράζουν διαφωνίες και στη συνέχεια δηλώνουν υποταγή στην κομματική πειθαρχία

Είναι βουλευτές ή πρόβατα; Εχουν το θάρρος της γνώμης τους ή σκύβουν το κεφάλι και ξεχνάνε αρχές και αξίες, όταν ο αρχηγός δώσει εντολή υποταγής; Η τελική στάση όσων εξέφρασαν διαφωνίες με την τροπολογία για τους μετανάστες, συντασσόμενοι αρχικά με την άποψη του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δηλώνοντας υποταγή στην κομματική πειθαρχία, δείχνει ότι μάλλον… πρόβατα είναι. Κι αυτό ισχύει και για εκείνους που δημοσίως δήλωσαν χθες ότι θα πειθαρχήσουν αλλά και για όσους δεν το δήλωσαν, αλλά θα το κάνουν στα μουλωχτά (είναι οι περισσότεροι).

Για την τροπολογία, που μειώνει σε τρία από εφτά έτη τον χρόνο αποδεδειγμένης διαμονής ούτως ώστε να δοθεί άδεια παραμονής σε μετανάστες, χθες εξέφρασαν αρχικά τη διαφωνία τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης και Κώστας Καραγκούνης. Και οι δύο όμως δήλωσαν στο τέλος ότι θα την ψηφίσουν. «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική. Υπό αυτή την έννοια, δεν συμφωνώ με οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτήν την πολιτική, για οποιονδήποτε λόγο, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και με όρους που αφορούν συγκεκριμένο κόσμο για συγκεκριμένη περίοδο, όπως στην τροπολογία Καιρίδη για τους λαθρομετανάστες, που είναι μία έκπτωση από την πολιτική μας» είπε ο αρχικά ο κ. Πλεύρης.

Και αφού το έπαιξε «σκληρός» για λίγο ακόμα, λέγοντας ότι «εγώ αυτό το αντιμετωπίζω σαν μία κακή εξαίρεση της καλής μεταναστευτικής πολιτικής και θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές», στο τέλος αποκαλύφθηκε: Ερωτηθείς αν θα καταψηφίσει, είπε πως «μέσα στα κόμματα δίνεις μάχες και κάποιες τις χάνεις», για να καταλήξει ότι «προφανώς, σε αυτά τα θέματα υπάρχει κομματική πειθαρχία, θα το στηρίξω».

Στο ίδιο μοτίβο και ο Κώστας Καραγκούνης. Μιλώντας στα «Παραπολιτικά», είπε ότι το επισπεύδον υπουργείο έπρεπε να το συζητήσει πρώτα απ’ όλα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τόνισε πως «θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο όσον αφορά τουλάχιστον την εξέταση για χορήγηση άδειας διαμονής σε όσους ήρθαν παράτυπα ή παράνομα στη χώρα. Εχω την αίσθηση ότι μπορεί να δοθεί ένα λάθος μήνυμα, όπου πρώτοι και πάνω απ’ όλα θα το εκμεταλλευτούν οι παράνομοι διακινητές».

Ερωτηθείς ωστόσο αν θα ψηφίσει την τροπολογία ως έχει, απάντησε: «Εάν υπάρξει για το ζήτημα αυτό κομματική πειθαρχία, προφανώς και θα την υποστηρίξω, αλλά οφείλω να καταθέσω τις ενστάσεις μου». Επίσης, και ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος διαφωνεί, αλλά… θα ψηφίσει. Τόνισε πως η επίμαχη ρύθμιση «ήρθε με τρόπο που δεν είχαμε συνηθίσει», προτρέποντας τους υπουργούς να κάνουν «στοιχειώδη διαβούλευση προτού φέρουν τέτοιες τροπολογίες». Ξεκαθάρισε όμως κι αυτός ότι τελικά θα τη στηρίξει λόγω της πειθαρχίας…


Δείτε επίσης: Δημήτρης Καιρίδης: Παραδοχή αποτυχίας για την τροπολογία

Δείτε επίσης: Κυβερνητική κοροϊδία με την τροπολογία για τους μετανάστες

Δείτε επίσης: Καβγάδες στη Βουλή για τους μετανάστες

Δείτε επίσης: Ντόρα για Σαμαρά: Γιατί αντιδρά; Είναι ο δικός του νόμος

Δείτε επίσης: Η «δημοκρατία» πονάει πολύ τον Αδωνι

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα