Η επιστροφή του Αδωνη στον τόπο του εγκλήματος

Άνευ προηγουμένου πρόκληση απέναντι στους λειτουργούς της Υγείας η έλευσή του στο υπουργείο

Ο… εφιάλτης επιστρέφει. Μνήμες από τα πλέον σκληρά χρόνια της μνημονιακής Ελλάδας, των σκληρών εκβιασμών εις βάρος του κόσμου και των εργαζομένων, της διάλυσης του χώρου της Υγείας, αλλά και της αναβίωσης ενός εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων της Μεταπολίτευσης ξύπνησε η είδηση πως ο… -πολιτικός- «δολοφόνος» της δημόσιας υγείας επιστρέφει στο υπουργείο Υγείας.

Η έλευση του Αδωνη Γεωργιάδη στον δεύτερο όροφο της οδού Αριστοτέλους 17 αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση απέναντι στους λειτουργούς της Υγείας, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, στην ίδια την ελληνική κοινωνία, αλλά και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς είναι ένας από τους υπουργούς που συνέδεσαν το όνομά τους με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στο υπουργείο Υγείας ο Αδωνις Γεωργιάδης σε μόλις λίγους μήνες είχε καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με ορισμένες από τις πλέον καταστροφικές για τη δημόσια υγεία αποφάσεις, ενώ την ίδια ώρα έδινε μάχη ώστε να εμφανίζεται μνημονιακότερος των… μνημονίων.

Συγχωνεύσεις

Στην ολιγόμηνη θητεία του ως υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αδωνις Γεωργιάδης πρόλαβε να κατεβάσει τα ρολά σε πέντε νοσοκομεία και να κάνει συγχωνεύσεις σε άλλα κατ’ εντολήν των δανειστών και των ιδιωτικών συμφερόντων, επέβαλε ένα ευρώ ανά συνταγή και πέντε ευρώ για την είσοδο στο νοσοκομείο, το οποίο είχε χαρακτηρίσει «ευτελές» έξοδο για τους πολίτες, ενώ την ίδια ώρα έκλεισε τις πόρτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στους ανασφάλιστους. Μάλιστα, δεν δίστασε ούτε στιγμή να αποψιλώσει τα νοσοκομεία από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ έβαλε την υπογραφή του και στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, το επιστέγασμα αυτής της πορείας στο υπουργείο Υγείας ήταν η δήλωσή του στις 13 Νοεμβρίου 2013, όταν είχε πει: «Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν -και αν- βάσει όσων ήδη σας είπα, σας παρακαλώ δεν θέλω να το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές είναι αποφάσεις δικές μου! Μη μου παίρνει τη δόξα η τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Εχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν». Το εντυπωσιακό στοιχείο, το οποίο έγινε γνωστό λίγα χρόνια αργότερα, είναι πως, ενώ ο Αδωνις κατεδάφιζε το ΕΣΥ, την ίδια ώρα άφηνε τη Novartis να πλουτίζει μέσω των περίφημων αλγορίθμων του Μανία και ο ίδιος βρίσκεται αρχειοθετημένος για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, ενώ είχε μετατρέψει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε μαύρο ταμείο του υπουργείου Υγείας.


Αναβάθμιση της Μιχαηλίδου, παρά τις μεγάλες γκάφες

Ορισμένα συστήματα που «συγκυβερνούν» την Ελλάδα νιώθουν απόλυτη ικανοποίηση όχι μόνο από την απομάκρυνση Οικονόμου, αλλά και από την αναβάθμιση της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία από χθες το απόγευμα είναι η νέα υπουργός Εργασίας. Η ίδια μπορεί να έχει συνδέσει την υπουργική πορεία της με ανεπανόρθωτες γκάφες, όμως αυτό φαίνεται πως δεν έχει επηρεάσει το Μαξίμου και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, που δίνουν… λευκή επιταγή στην κυρία Μιχαηλίδου ώστε να συνεχίσει την πορεία της στο υπουργείο Εργασίας.

Η ίδια, άλλωστε, προεκλογικά φημολογείται πως είχε την αμέριστη στήριξη ανθρώπων με ισχύ, παρουσία και χρήματα στον Πειραιά, οι οποίοι, μάλιστα, έκαναν το παν για να την εκλέξουν στην πρώτη θέση της Α’ Πειραιά, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν. Οσο και να το επιθυμούσαν ορισμένοι, ο κόσμος δύσκολα θα μπορούσε να ξεχάσει πως προεκλογικά η κυρία Μιχαηλίδου είχε αποκαλύψει πού φυλασσόταν το κοριτσάκι που είχε πέσει θύμα βιασμού και εμπορίας από τον Κολωνό, αλλά και τις δηλώσεις της για τη σημασία του εθελοντισμού που αναδεικνύει η 28η Οκτωβρίου και για τα όπλα του καθεστώτος Ασαντ που δήθεν βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ.

Οπως, φυσικά, κανείς δεν θα ξεχάσει πως η υπουργός ήθελε να κάνει τα παιδιά μαραθωνοδρόμους για να πηγαίνουν στο σχολείο. Ευτυχώς για την ίδια, όλα αυτά τα ξέχασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την έκανε υπουργό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα