Πανηγύρια Μητσοτάκη και με τη Σακελλαροπούλου

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα F-35 και παράλληλα παρουσίασε πάλι τη χώρα ως επίγειο παράδεισο…

Την ώρα που η κοινωνία δεινοπαθεί από την ολοένα εντεινόμενη ακρίβεια, φοβούμενη πως δεν θα τα βγάλει πέρα, ιδίως όσο η θερμοκρασία κατεβαίνει και αυξάνονται τα κόστη της θέρμανσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαίρεται ενώπιον και της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα δήθεν μέτρα που έχει λάβει κατά του πληθωρισμού και της ακρίβειας, τα οποία ωστόσο οι πολίτες ούτε άκουσαν ούτε και είδαν.

Κατά το καθιερωμένο πλέον ραντεβού του με την πρώτη πολίτη της χώρας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα κάνει η κυβέρνησή του σχετικά με τη στήριξη των πιο αδύναμων, ισχυριζόμενος πως κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η οικονομία μας αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, θα φροντίζουμε ώστε να αξιοποιούμε αυτό το δημοσιονομικό πλεόνασμα για στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε: «Σε αυτή τη λογική εντάχθηκε και η αύξηση του επιδόματος γέννας, στο οποίο αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία. Θυμίζω ότι είναι μια πολιτική η οποία ξεκίνησε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και θα έλεγα ότι έχει έναν διπλό σκοπό. Οχι μόνο προφανώς αποτελεί έναν μόνο πυλώνα της πολιτικής μας για το Δημογραφικό, αλλά ταυτόχρονα, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, στηρίζει νέες οικογένειες απέναντι στο αυξημένο κόστος της ανατροφής και της υποστήριξης των βρεφών». Προφανώς δεν κατανοεί την πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Ελληνες.

Επιστολή Μπλίνκεν

Από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός άρχισε να διαφημίζει την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών, λέγοντας πως η επιστολή Μπλίνκεν είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι μια αξιόπιστη αλλά και δυναμική εξωτερική πολιτική μπορεί να έχει πολύ ουσιαστικό αντίκρισμα για τη μελλοντική θωράκιση της χώρας, ειδικά στον τομέα της ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δυνατότητας, όπως είπε.

Απαντώντας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σχολίασε πως «πράγματι η ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας είναι πολύ σημαντική και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται και ο ρόλος της ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή μας». Από κει και πέρα, αναφερόμενη στις περιβόητες μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η «γαλάζια» κυβέρνηση, με αιχμή το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η κοινωνία πολλές φορές δείχνει τον δρόμο και ο νομοθέτης προσαρμόζεται, γιατί όπως εξελίσσεται η κοινωνία εξελίσσονται οι μορφές συμβίωσης και υπάρχουν εξελίξεις σε πολλά μέτωπα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα