Θριαμβολογούν στη Ν.Δ. για τους γκέι γάμους!

Εχουν στήσει τρελά πανηγύρια λες και πρόκειται για εθνική επιτυχία, καθώς υπουργοί, βουλευτές, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι βγήκαν και διασκέδασαν μετά την ψηφοφορία μαζί με φίλους τους από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

«Χαράς ευαγγέλια» στη Ν.Δ. και την κυβέρνηση που ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έγινε νόμος του κράτους, έστω και με τις ψήφους κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια που κυβερνούν που έχουν στήσει τόσο τρελά πανηγύρια, λες και πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εθνική επιτυχία, καθώς υπουργοί, βουλευτές, σύμβουλοι και παρασύμβουλοι βγήκαν και διασκέδασαν μετά την ψηφοφορία μαζί με φίλους τους από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, βγάζοντας και θριαμβευτικούς λόγους.

Το σύνθημα των πανηγυρισμών, βέβαια, το έδωσε -ποιος άλλος;- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετά την ψηφοφορία δήλωσε πως είναι υπερήφανος γιατί το νομοσχέδιο «που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ την… υπερηφάνεια του δεν έκρυψε και χθες στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που έγινε στο Μόναχο, όταν κατά την έναρξη της συζήτησης η αρχισυντάκτρια του «Economist» και συντονίστρια του πάνελ Zanny Beddoes τον συνεχάρη για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Χειροκροτήματα

Ο κ. Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους και δήλωσε υπερήφανος ως ηγέτης ενός κεντροδεξιού κόμματος που εισηγήθηκε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «ορόσημο για τη χώρα μου». Και πώς να μην είναι υπερήφανος και χαρούμενος ο πρωθυπουργός, αφού θεωρεί ότι ενισχύθηκε το ευρωπαϊκό του προφίλ έπειτα από τέτοια σχόλια και ανάλογα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, λίγες μέρες μετά το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της χώρας και της κυβέρνησης για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα; Και το ευρωπαϊκο προφίλ του ο κ. Μητσοτάκης το προσέχει σαν τα μάτια του, για κάθε… μελλοντική αξιοποίηση!

Εκείνοι βέβαια που έστησαν τρελό πανηγύρι κυριολεκτικώς είναι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, που παρέστησαν και σε γιορτή με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε κεντρικό μπαρ της Αθήνας. Στο ίδιο μαγαζί ήταν ακόμα η Ντόρα Μπακογιάννη, η Μαρία Αντωνίου, η Ζέττα Μακρή και άλλοι βουλευτές. «Είναι μια καλή στιγμή για την Ελληνική Δημοκρατία» είπε ο κ. Σκέρτσος στον Σκάι και τόνισε: «Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μια αναγκαία μεταρρύθμιση, που μας εντάσσει στον χώρο των ελευθεριών και των δικαιωμάτων, στον οποίο ανήκουν 36 χώρες του δυτικού κόσμου. Εχουμε πει ότι η Ελλάδα θέλουμε να ανήκει στον δυτικό κόσμο. Οι Ελληνες ταξιδεύουν, ζουν και εργάζονται σε όλο τον κόσμο.

Εναρμονίσαμε το Ελληνικό Δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο». Επίσης, ο Αλέξης Πατέλης χθες σε ανάρτησή του έδωσε όλα τα συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «η βραδιά ανήκει στον πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων Κυριάκο Μητσοτάκη. Κύριε πρωθυπουργέ, ένα μεγάλο “ευχαριστώ”».

Διθυραμβικές δηλώσεις έγιναν και από τον Παύλο Μαρινάκη. «Είναι μια καλή στιγμή για τη δημοκρατία μας και είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το προσπεράσουμε. Δεν πέρασε μόνο από τις ψήφους μας, δεν θα μπορούσε κιόλας, και το είχαμε πει από την αρχή, όμως το εισήγαγε προς ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έβαλε ούτε το πολιτικό κόστος» είπε μεταξύ άλλων.


Μέγα πλήγμα για τον Κυριάκο οι 52 που του γύρισαν την πλάτη

Οσο κι αν πανηγυρίζουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο που ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έγινε νόμος του κράτους, έστω και με τις ψήφους κομμάτων της αντιπολίτευσης, η επόμενη μέρα βρίσκει τη Ν.Δ. με βαθιές πληγές, οι οποίες ίσως και να μην επουλωθούν, καθώς αναδεικνύουν το χάσμα αξιών και αρχών στη μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ και η εικόνα του παντοδύναμου ηγέτη, που εντέχνως φιλοτεχνεί ο πρωθυπουργός, έχει υποστεί ρωγμές.

Οι 52 κυβερνητικοί βουλευτές που γύρισαν την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν έδωσαν θετική ψήφο στο νομοσχέδιο που ο ίδιος εισηγήθηκε είναι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά και δεν μπορεί ούτε να ξεχαστεί εύκολα, όπως επιδιώκουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε να ξεπεραστεί με επικοινωνιακά τρικ «πανηγυρισμών» και δηλώσεις ότι η Ν.Δ. βγήκε ενωμένη από τη διαδικασία. Κυβερνητικοί βουλευτές χθες ήταν ανήσυχοι και προβληματισμένοι εν όψει και των ευρωεκλογών για το γεγονός ότι, παρά τη μάχη που δόθηκε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο μέχρι την τελευταία στιγμή πριν από την ψηφοφορία, το ένα τρίτο της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας (52 βουλευτές) γύρισε την πλάτη στο νομοσχέδιο και ουσιαστικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό και το στενό του επιτελείο. Μεταξύ αυτών και τέσσερα μέλη της κυβέρνησης (ο υπουργός Μ. Βορίδης και οι τρεις υφυπουργοί Γιάννης Μπούγας, Σταύρος Κελέτσης και Μαρία Κεφάλα).

Στο Μέγαρο Μαξίμου, βέβαια, δίνουν άλλη εικόνα. Οπως αυτή που έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, εκφράζοντας μάλλον ευσεβείς πόθους, παρά την πραγματικότητα. «Θεωρώ ότι η Ν.Δ. βγαίνει ενωμένη από αυτό, γιατί για άλλη μια φορά θωρακίζει τον εσωκομματικό διάλογο, καταφέρνει και πρωταγωνιστεί σε μια σημαντική μεταρρύθμιση και ακόμη και οι αρνητικές τοποθετήσεις δεν είχαν ένα δείγμα αμφισβήτησης στην κυβέρνηση» είπε και τόνισε: «Φαίνεται και από τις προηγούμενες ψηφοφορίες και θα φανεί και στις επόμενες, το είπε και ο πρωθυπουργός. Οποιος αμφισβητεί, ας κάνει πρόταση μομφής. Κανένας δεν την αμφισβητεί». Επίσης, όσο και αν υποβαθμίζουν τη διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά, ξέρουν στο Μαξίμου ότι η συχνή και η αιχμηρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική προκαλούν αργή αλλά σταθερή φθορά στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μαρινάκης υποβάθμισε χθες την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας πως δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο. «Τοποθετήθηκαν και όλοι οι βουλευτές, πολλοί βουλευτές και της Ν.Δ., τοποθετήθηκε και ο κ. Σαμαράς, είπε τις απόψεις του. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα» είπε.

Την εικόνα της «ωραίας ατμόσφαιρας» έδωσε και ο Ακης Σκέρτσος. Ερωτηθείς, χθες, αν μπαίνουν σε μαύρη λίστα όσοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν ψήφισαν, απάντησε: «Σε καμία περίπτωση. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια ευρύχωρη και γενναιόδωρη παράταξη ως προς την ανταλλαγή ιδεών, επιχειρημάτων και απόψεων».


Θυμωμένος με τα… παιδιά του ο Σαμαράς!

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός με τη χθεσινή του παρέμβαση όχι μόνο επισκίασε τον πρωθυπουργό, αλλά κυρίως έκανε επίδειξη ισχύος επί του Μαξίμου, αποσπώντας 52 βουλευτές από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο πρώην πρωθυπουργός κατάφερε να υπερκεράσει τους εκβιασμούς του Μαξίμου προς τους βουλευτές, αλλά και τον μηχανισμό που έπαιζε τη γραμμή του Μητσοτάκη από το πρωί ως το βράδυ, και να διασφαλίσει πως ακόμα και σήμερα έχει… μεγάλο πάτημα στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Οπως πληροφορούμαστε, ο ίδιος δεν αναμένεται να δώσει άμεσα κάποια συνέχεια στη «βεντέτα» που άνοιξε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αρκούμενος -μέχρι ώρας- στα αποτελέσματα της σύγκρουσης που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης.

Αμφισβήτηση

Ωστόσο, όπως μας επισημαίνουν οι συνεργάτες του, ο ίδιος έριξε τη σπορά ενός πλαισίου συνολικής αμφισβήτησης της κυβέρνησης, η οποία δεν αποκλείεται να τεθεί εκ νέου και με τρόπο εντονότερο σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, ο Μεσσήνιος πολιτικός φαίνεται πως είναι πολύ εκνευρισμένος με ορισμένους εξ αυτών αλλά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού έδωσε εντολή εκκένωσης των εδράνων την ώρα της ομιλίας του.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμάρας φαίνεται να είναι θυμωμένος με τα τρία «παιδιά» τού Γιώργου Καρατζαφέρη και μετέπειτα δικά του… τέκνα, Μάκη Βορίδη, Αδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, οι οποίοι, παρά τις διαφωνίες τους με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, παρέμειναν παντρεμένοι με την… καρέκλα. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν αυτή τη δυσαρέσκεια από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού να έχει μεταφερθεί στους τρεις σωματοφύλακες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα