Ψέματα του Χατζηδάκη για τις χρεώσεις στο IRIS!

Καταγγελία Γερουλάνου για «χαράτσι» σε ελεύθερους επαγγελματίες και σφοδρή επίθεση στον υπουργό: «Οι τράπεζες σάς κάνουν ό,τι θέλουν»

Στάχτη» στα μάτια των πολιτών για τις υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών ρίχνει η κυβέρνηση, με τον Κωστή Χατζηδάκη να προσπαθεί εκ νέου να κάνει το άσπρο μαύρο αναφορικά με το σύστημα IRIS. Ο υπουργός Οικονομικών ήρθε σε ευθεία ρήξη χθες με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Γερουλάνο, με φόντο το σύστημα πληρωμών, ισχυριζόμενος πως η κυβέρνηση «δεν παραπλάνησε κανέναν». Ο βουλευτής κατήγγειλε αρχικώς πως, σε αντίθεση με σχετικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι τράπεζες προχώρησαν σε επιβολή χρεώσεων, με τον Κωστή Χατζηδάκη να απαντά πως δεν υπάρχει καμία απολύτως προμήθεια για τη μεταφορά μετρητών έως 500 ευρώ μεταξύ πολιτών και πως η χρέωση αφορά μόνο τις συναλλαγές με ελευθεροεπαγγελματίες. «Οταν υπάρχει συναλλαγή με ελεύθερο επαγγελματία, ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει μια μικρή προμήθεια. Δεν παραπλανήσαμε κανέναν» ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως συνολικά 2.200.000 πολίτες χρησιμοποίησαν την υπηρεσία IRIS τον περασμένο Δεκέμβριο και πως οι συναλλαγές έχουν αυξηθεί κατά 300% σε σχέση με πέρυσι.

«Αν ήταν τόσο κακό το σύστημα, τι είδους μαζικός μαζοχισμός είναι αυτός και είχαμε τέτοια αύξηση σε σχέση με πέρυσι;» διερωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, με τον Παύλο Γερουλάνο να επιμένει να ζητεί να μηδενιστούν οι χρεώσεις στην υπηρεσία και να καταγγέλλει πως «μόνο όσοι πιάνονται με την πλάτη στον τοίχο φέρονται έτσι. Οι τράπεζες σας κάνουν ό,τι θέλουν» είπε.

«Εκαστος εφ’ ω ετάχθη. Εσείς καλύπτετε τις τράπεζες. Εγώ υπηρετώ αυτό που θεωρώ δίκαιο. Και το δίκαιο είναι ότι όταν κάνετε κάτι υποχρεωτικό, όταν στέλνετε χιλιάδες ανθρώπους πελάτες στην τράπεζα, βάζετε και όρια» υποστήριξε ο βουλευτής της «πράσινης» παράταξης, με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μη φαίνεται σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να καταργήσει τις χρεώσεις στο σύστημα ΙRIS, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των νέων. Την ίδια ώρα, ο Κωστής Χατζηδάκης ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση και με τον Νίκο Παππά (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος του κατάθεσε ερώτηση για την πώληση των μετοχών των τραπεζών, με τον υπουργό να υποστηρίζει πως η αποεπένδυση πρέπει να γίνει άμεσα, προκειμένου να σταλεί θετικό μήνυμα εντός και εκτός της χώρας και καταλογίζοντας στην Κουμουνδούρου, που, όπως είπε, έκλεισε τις τράπεζες, «πολιτικό θράσος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα