«Πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Μάχη μέχρις εσχάτων για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές θα δώσουν οι δύο αρχηγοί των κομμάτων

Με τη Νέα Δημοκρατία να έχει ήδη κλειδώσει την πρώτη θέση για τις ερχόμενες ευρωεκλογές, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση. Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων, με μετωπικές επιθέσεις αλλά και… χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αντιλαμβανόμενοι πως η «ζωή» του ενός περνάει μέσα από τον «θάνατο» του άλλου.

Και οι δύο ηγέτες γνωρίζουν πως, με δεδομένη την αδυναμία τους να αμφισβητήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η παραμονή τους στα προεδρικά γραφεία περνάει μέσα από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Σε διαφορετική περίπτωση και οι δύο ξέρουν πως το ενδεχόμενο να βρεθούν προ εκπλήξεων δεν μπορεί να αποκλειστεί με κανέναν τρόπο. Αλλωστε, οι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης βρίσκονται όχι μόνο υπό την πίεση του κόσμου, που ζητάει τα κόμματα τους να μπουν σε τροχιά εξουσίας, αλλά αντιμετωπίζουν και την εσωκομματική αντιπολίτευση, που τους ζητάει απτά και άμεσα αποτελέσματα.

Η δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γεμίσει με αισιοδοξία τα στελέχη που βρίσκονται γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς έπειτα από καιρό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ξανά στη δεύτερη θέση. Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως αυτή η ανατροπή ήρθε για να… μείνει, και πιστεύουν πως θα αποτυπωθεί με τρόπο ξεκάθαρο και το βράδυ των ευρωεκλογών. Από την άλλη πλευρά, στη Χαριλάου Τρικούπη το κλίμα είναι βαρύ, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα «κονταίνουν» το κόμμα και βάζουν φρένο στη φιλοδοξία των στελεχών για την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε βασικό αντιπολιτευτικό πόλο προς την κυβέρνηση. Ωστόσο, υπάρχουν εντός της Χαριλάου φωνές που μιλούν για προσπάθεια του Μαξίμου να δημιουργήσει μια «πλαστή» εις βάρος του ΠΑΣΟΚ κατάσταση, καθώς έχουν επιλέξει να έχουν ως αντίπαλο τον «εύκολο» -για τους ίδιους- Στέφανο Κασσελάκη.

Και ενώ τα δύο κομματικά επιτελεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μάχη των μαχών, όπως χαρακτηρίζουν τις ευρωεκλογές, οι φωνές που μιλούν για στρατηγική ήττα του χώρου πληθαίνουν – και από τα δύο στρατόπεδα. Τόσο από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ κεντρικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως η μάχη για τη δεύτερη θέση είναι άνευ σημασίας, όταν κανένας από τους δύο ηγέτες δεν θα είναι… πρωθυπουργίσιμος και, άρα, δεν θα υπάρχει προοπτική κυβερνητικής αλλαγής. Τα στελέχη αυτά -που δεν είναι λίγα, αλλά ούτε και ασήμαντα- επιμένουν να χαρακτηρίζουν «χαμένη» τη μάχη των δύο κομμάτων, καθώς στο τέλος των ευρωεκλογών τον μόνο που θα ευνοήσουν θα είναι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτές οι ομάδες, τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και από τη Χαριλάου Τρικούπη, δεν αποκλείεται την επομένη των ευρωεκλογών να αναζητήσουν όχι μόνο χώρο, αλλά και ρόλο…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα