«Αδειασμα» της Ντόρας για το ζήτημα του Κοσόβου

Σαφείς αποστάσεις πήρε χθες και επισήμως η κυβέρνηση από την Ντόρα Μπακογιάννη για τη θετική εισήγηση που έκανε και τη θετική ψήφο που έδωσε (μαζί με άλλους τρεις βουλευτές της Ν.Δ.) όσον αφορά την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μια στάση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Κύπρο, καθώς θεωρείται ότι ανοίγει την «κερκόπορτα» για να γίνει το ίδιο και με το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «δημοκρατίας», αρχικά επεσήμανε ότι καμία απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν μπορεί να επηρεάσει την ένταξη ή μη του Κοσόβου. «Καμία απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν μπορεί να επηρεάσει την ένταξη ή μη του Κοσόβου. Και οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά. Εμείς θέλουμε να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο κρατών, όπως προβλέπουν οι προηγούμενες συμφωνίες» είπε ο κ. Μαρινάκης και επεσήμανε: «Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει αλλάξει – παραμένει η ίδια. Η ίδια θέση η οποία υπήρχε διαχρονικά. Και νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο έχει αποτυπωθεί σε όλα τα επίπεδα, και σε επίπεδο του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, του Γιώργου Γεραπετρίτη. Και αυτή είναι και που εκφράζει και την ελληνική θέση απόλυτα».

Θυμίζουμε ότι, μετά τις αντιδράσεις κατά της κυρίας Μπακογιάννη και, κατ’ επέκταση, κατά της κυβέρνησης για το θέμα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης την περασμένη Παρασκευή αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η Ελλάδα θα απέχει από τη σχετική ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κάτι επίσης απαράδεκτο, αφού η μόνη καθαρή στάση είναι η καταψήφιση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα