Θράσος Μητσοτάκη για την ακρίβεια!

Επισκέφθηκε χθες την Κεντρική Λαχαναγορά στου Ρέντη και διαπίστωσε χωρίς αιδώ… πτώση των τιμών

Και η κοροϊδία συνεχίζεται από τον πρωθυπουργό για την ακρίβεια! O Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε χθες στην Κεντρική Λαχαναγορά στου Ρέντη και είπε ο αθεόφοβος ότι «έχουμε πια και πτώσεις τιμών, για να περάσουμε Πάσχα με χαμόγελο…». Δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε με αυτά που λέει ο πρωθυπουργός, ένα όμως είναι βέβαιο, πως δεν έχει συνείδηση της κατάστασης στην αγορά και σε πόσο δυσθεώρητα ύψη βρίσκονται οι τιμές… Ετσι όπως το πάει, θα μας πει μέχρι τις εκλογές ότι δεν υπάρχει πλέον ακρίβεια.

Αλμα στα τρόφιμα

Οι τιμές όμως όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξάνονται μήνα με τον μήνα όλο και πιο πολύ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 5,3% τον Μάρτιο, παρότι ήταν ένας μήνας κατά τον οποίο ενεργοποιήθηκαν νέα μέτρα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε ετήσια βάση κατέγραψαν ακόμα μία φορά το ελαιόλαδο, κατά 67,2%, και τα φρούτα, κατά 12,7%. Στα φρέσκα λαχανικά σημειώθηκε άνοδος 4,1%, στα ψάρια 5,7%, στα κρέατα 3% και στο ψωμί 1%. Οι ανατιμήσεις αυτές προστέθηκαν στις αυξήσεις που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να καταγράφονται αυξήσεις πάνω στις… αυξήσεις!

Ο γενικός δείκτης του πληθωρισμού στη χώρα μας τον Μάρτιο αυξήθηκε στο 3,2% σε ετήσια βάση, από 2,9% τον Φεβρουάριο.

Κι όμως ο πρωθυπουργός χθες από την Κεντρική Λαχαναγορά στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, αφού αναφέρθηκε στο «καλάθι του νονού» και το «καλάθι του Πάσχα», έκανε λόγο για ενθαρρυντικά δείγματα στη μάχη κατά της ακρίβειας. «Αγωνιζόμαστε, με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες ή και χαμηλότερες με τις περσινές» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Και ήδη χαίρομαι που διαπιστώνω ότι σε μία σειρά από προϊόντα, λαχανικά και φρούτα, έχουμε τιμές οι οποίες είναι χαμηλότερες από πέρυσι. Και, βέβαια, να τονίσω ότι όσο καλύτερα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα, όσο περισσότερο επενδύουν και οι προμηθευτές μας σε υποδομές logistics τόσο τελικά αυτό θα καταλήγει και σε καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές μας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Τι να πει κανείς έπειτα από αυτή την κοροϊδία;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα