Ικανοποίηση στη Ν.Δ. για τα «πόθεν έσχες»

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το ζήτημα πρέπει να μείνει στην επικαιρότητα και πως η Κουμουνδούρου τούς έκανε ένα μεγάλο προεκλογικό δώρο

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στο Μαξίμου αναφορικά με την υπόθεση του «πόθεν έσχες» Κασσελάκη. Οι εξηγήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσίαση της περιουσιακής του κατάστασης θεωρούνται ελλιπείς και αδύναμες να πείσουν τον κόσμο, ενώ το γαϊτανάκι δηλώσεων από τα στελέχη του κόμματος αναφορικά με το «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη θεωρείται προεκλογικό δώρο από την Κουμουνδούρου.

Οι επιφορτισμένοι με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, αλλά και όσοι εκπονούν τη στρατηγική Μητσοτάκη στον δρόμο προς τις κάλπες είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν ψηλά το ζήτημα στην επικαιρότητα, καθώς αντιλαμβάνονται πως προκαλεί ζητήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και αναδεικνύει τις διαφορετικές γραμμές που υπάρχουν γύρω από τα «πόθεν έσχες» και τον έλεγχό τους. «Κατάφεραν να βάλουν αυτογκόλ χωρίς καν να τους πιέσουμε πολύ» ανέφερε πηγή από την Πειραιώς, ενώ στέλεχος του Μαξίμου ανέφερε πως «η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα αυτό αποδεικνύει πως πρόκειται για ένα κόμμα σε κατάσταση οργανωτικής και επικοινωνιακής αποσάθρωσης».

Μετριοπαθής

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως ο πλέον μετριοπαθής επιχειρώντας να ξεφύγει από τον βούρκο και, απαντώντας σχετικά με το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη και τη σχετική συζήτηση στον δημόσιο διάλογο, είπε: «Αν ο κύριος Κασσελάκης, ως όφειλε, είχε καταθέσει το “πόθεν έσχες” του εντός 90 ημερών αφότου είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συζητούσαμε για το “πόθεν έσχες” του κυρίου Κασσελάκη την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές». «Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Αυτό το οποίο εγώ θέλω να επισημάνω σε πολιτικό επίπεδο είναι ότι από την αντιπολίτευση εξακολουθούμε να βλέπουμε έναν συνδυασμό τοξικότητας, ψεμάτων, αλλά και μιας αφόρητης αλαζονείας και αυτοαναφορικότητας. Αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, δεν είναι δικό μας ζήτημα το γεγονός ότι επέλεξε να μιλάει μόνο για το “πόθεν έσχες” του την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Αν το είχε καταθέσει έξι μήνες πριν, δεν θα συζητούσε κανείς σήμερα για το “πόθεν έσχες” του κυρίου Κασσελάκη» συμπλήρωσε.

Ο τηλεπωλητής

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος-τηλεπωλητής της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας πως στα καφενεία γελάνε με τον Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «γελοία» και «χυδαία» ιστορία όσα περί «συναλλαγής» υποστήριξε ο Θανάσης Οικονόμου για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Με τους συριζαίους δεν βγάζω άκρη. Κατηγορείται η Χριστοδουλοπούλου ότι διόρισε την κόρη της επί προεδρίας Βούτση και όχι επί Ν.Δ. Λένε, δηλαδή, ότι ο τότε πρόεδρος της Βουλής με την τότε αντιπρόεδρο συνήψαν μια συμφωνία αρχειοθετήσεων των “πόθεν έσχες” Μητσοτάκη. Ολο αυτό σας βγάζει κάποιο νόημα; Οτι, δηλαδή, τα πήραν με κάποιον τρόπο από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό είναι ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, να μας κυβερνήσει» είπε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ο Μάκης Βορίδης έθεσε σειρά ερωτημάτων για τα περιουσιακά στοιχεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, ενώ χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους για τη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «Αλ Καπόνε». Για το περιουσιολόγιο Κασσελάκη εν πρώτοις, «μόνο γκρίζα (σημεία) υπάρχουν στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων». Συγκεκριμένα, «δεν υπάρχει κάποιο “πόθεν έσχες”, παρουσίασε ένα excelάκι, αλλά κι από αυτό δημιουργούνται πολλές ερωτήσεις» υποστήριξε.

Οπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, οι ψύχραιμες φωνές που επιμένουν ότι η αντιπαράθεση για τα «πόθεν έσχες» και τα περιουσιακά στοιχεία δεν είναι ένα πεδίο που ευνοεί τον Κ. Μητσοτάκη είναι οικτρά μειοψηφικές.


Ο Κασσελάκης συνεχίζει να απολογείται

Δύο 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες, ο Σ. Κασσελάκης αναδεικνύεται σε… Κατρούγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ. Το αναξιόπιστο χαρτί που παρουσίασε για «πόθεν έσχες» από τη Θεσσαλονίκη έχει κλείσει το κόμμα του «στα σχοινιά», διαμορφώνοντας αρνητική ημερήσια διάταξη για την Κουμουνδούρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Κ. Μητσοτάκης, ο κατεξοχήν… υπαίτιος, διαπίστωσε χθες ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια, αφήνοντας τον Κασσελάκη να… ξεροψήνεται με την ανεξακρίβωτη περιουσιακή του κατάσταση. Η «δημοκρατία», παρεμπιπτόντως, ρώτησε χθες αρμόδιες κομματικές πηγές αν ήταν «καλή ιδέα» να μετατοπίσει ο πρόεδρος, παραμονές ευρωεκλογών, τη δημόσια συζήτηση από τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα στα (άδηλα, όπως αποδεικνύεται) περιουσιακά του στοιχεία, αλλά απάντηση δεν έλαβε…

Αντίθετα, υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη κάνουν ευθέως λόγο για «ασυγχώρητο πολιτικό ερασιτεχνισμό». «Είναι σαν να πήρες ένα νήπιο και να το έστειλες για μεταπτυχιακά» είπε κάποιος, ενώ επανέρχεται με φόρα στον προβληματισμό η έλλειψη πολιτικής συγκρότησης του προέδρου, ο οποίος αναμένεται να δεχθεί σφοδρή κριτική μετά τις κάλπες, διότι το «κόμμα Ι.Χ. Κασσελάκη» δεν συγκινεί και δεν μπορεί εύκολα να υποστηριχθεί από όλες τις πλευρές.

Παιχνίδι συγκρίσεων

Είναι βέβαιο -λένε στα πέριξ της Κουμουνδούρου- ότι ο Σ. Κασσελάκης επιχειρεί να συμπαρασύρει τον πάμπλουτο πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει κάτοχος αμύθητης περιουσίας χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του, σε ένα παιχνίδι συγκρίσεων. Καταδείχθηκε αυτό τις προηγούμενες ώρες, με έναν ορυμαγδό ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου και του ίδιου του Κασσελάκη.

Σε μια από τις τελευταίες, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο Κ. Μητσοτάκης αγόρασε ακίνητα στο Ζαγόρι «με λεφτά από το στρώμα». Την ίδια στιγμή, νέες φωτιές άναψε η καταγγελία του τέως βουλευτή Θανάση Οικονόμου, φανατικού υποστηρικτή του Κασσελάκη, ότι η επιτροπή που ήλεγξε το «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε τίποτε μεμπτό, επειδή προηγήθηκε συναλλαγή των μελών της με τη Ν.Δ. Τον «άδειασαν» επισήμως η Κουμουνδούρου και με οργή οι παλιοί του σύντροφοι.


Ανδρουλάκης: «Αγενέστατος ο Στέφανος…»

Το «γάντι» του Στέφανου Κασσελάκη σήκωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στα ομολογουμένως εξαιρετικά σκληρά πυρά που του εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Ηράκλειο Κρήτης, τον τόπο καταγωγής του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον πολιτικό του αντίπαλο αγενέστατο, με φόντο τις «τορπίλες» Κασσελάκη για την απόφασή του να μην υποβάλει μήνυση εις βάρος του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο τον υποκλοπών. «Είναι αστείο το θέμα ότι εγώ δεν μήνυσα τον Μητσοτάκη. Είναι αγενέστατος. Είχε έρθει στο γραφείο μου και με ρώτησε:

“Γιατί δεν έκανες μήνυση στον Μητσοτάκη;” Και του απάντησα τότε αυτό που του απαντώ και σήμερα: εάν έκανα μήνυση στον Μητσοτάκη, θα έφευγε η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη, θα πήγαινε στη Βουλή και η πλειοψηφία θα έμπαινε ασπίδα και θα έβγαζε τον Μητσοτάκη “λάδι”» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Σκάι, ενώ την ίδια ώρα επέστρεψε τα βέλη και τις διαρκείς επικλήσεις στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

«Το να πηγαίνεις στο Ηράκλειο και να έχεις δίπλα σου τον Αντώναρο, τον ναύαρχο Αποστολάκη και εσύ, που ήσουν έτοιμος να υπουργοποιηθείς και πρώην οπαδός του Μητσοτάκη, ε, πάει πολύ να μιλάει για τον Ανδρέα» σχολίασε σκωπτικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν άφησε να πέσει κάτω ούτε η πολύκροτη υπόθεση του «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας σε οξύ τόνο: «Αυτό στη Θεσσαλονίκη ούτε ο Σεφερλής να το είχε σκηνοθετήσει. Να δείχνει το “πόθεν έσχες” τον εκατομμυρίων, των φορωλογικών παραδείσων και τις οφσόρ, και από κάτω να κουνιούνται οι σημαίες της Αριστεράς. Αδιανόητα πράγματα».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα