Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινωνία του Αργους το πρωτοφανές θρίλερ με πρωταγωνιστή έναν 47χρονο, ο οποίος πυροβόλησε την ανήλικη κόρη του στο κέντρο της πόλης χθες το μεσημέρι. Η άτυχη 17χρονη Ασπασία και ο πατέρας της Γ.Μ. -ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε αμέσως μετά την ενέργειά του- νοσηλεύονταν, μέχρι αργά χθες το βράδυ, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, γύρω στις 14.30 χθες η κοπέλα και ο πατέρας της, γνωστός επιχειρηματίας στο Αργος, πήγαν σε εστιατόριο πέριξ της πλατείας Λαϊκής Αγοράς. Καθώς συνέτρωγαν, κατά τις 14.50, η ανήλικη σηκώθηκε από το τραπέζι και κατευθύνθηκε προς το περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα.
Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο πατέρας την ακολούθησε και, όταν έφθασε έξω από το περίπτερο, έβγαλε από τη ζώνη του ένα περίστροφο και μπροστά σε δεκάδες περαστικούς και θαμώνες την πυροβόλησε δύο φορές! Οι σφαίρες από το περίστροφο του 47χρονου έπληξαν τη νεαρή Ασπασία στο πρόσωπο (σ.σ.: μάγουλο) και στην περιοχή του αυχένα, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτη και αναίσθητη στο έδαφος.
Ακολούθησαν σκηνές πανικού, με τον πατέρα να εγκαταλείπει τη σκηνή του μακελειού και τους περαστικούς να καλούν το ΕΚΑΒ και να προσπαθούν να προσφέρουν στο θύμα τις πρώτες βοήθειες. Πολύ σύντομα στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί και ασθενοφόρο, με το οποίο η κοπέλα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αργους.
Την ίδια ώρα αστυνομικοί κινήθηκαν προς το σπίτι του δράστη, προκειμένου να τον συλλάβουν. Οταν μπήκαν μέσα όμως, τον βρήκαν βαριά τραυματισμένο, καθώς είχε αυτοπυροβοληθεί με το ίδιο όπλο στο στόμα!
Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων τους, πατέρας και κόρη μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, κατά τις 18.00, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάστασή τους ιδιαίτερα κρίσιμη. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε σε κατάσταση σοκ και η μητέρα της 17χρονης. Οπως έγινε γνωστό, οι γονείς της μικρής είναι διαζευγμένοι και εκείνη διέμενε με τη μητέρα της. Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι αφορμή για την τραγική κατάληξη του γεύματος ανάμεσα στον πατέρα και στην κόρη ήταν οικογενειακές διαφορές.


