Κινητοποίηση εργαζόμενων Pizza Fan για διασφάλιση θέσεων εργασίας και δεδουλευμένων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της αλυσίδας
Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι των καταστημάτων της αλυσίδας Pizza Fan. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με τη συμμετοχή του Συνδικάτου Εργαζομένων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων με την αποκάλυψη υπόθεσης φοροδιαφυγής που οδήγησε στη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων.
Περίπου 2.500 εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με έντονη αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της επιχείρησης.
Τα βασικά αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι περιλαμβάνουν:
• Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και τη δέσμευση για καμία απόλυση.
• Την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και των μισθών για τον μήνα Οκτώβριο.
• Τη διατήρηση της ασφαλιστικής τους κάλυψης και την πλήρη τήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
• Τη λήψη μέτρων προστασίας, όπως το «πάγωμα» οφειλών σε τράπεζες, ενέργεια και κοινή ωφέλεια, καθώς και την προστασία από εξώσεις και πλειστηριασμούς για όσο διάστημα παραμένουν χωρίς εισόδημα.
«Αυτό που θέλουμε είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα μας και να υπάρξει άμεση απάντηση από την εταιρεία», δήλωσε χαρακτηριστικά εργαζόμενη επί εννέα έτη στην αλυσίδα.
Μετά την κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ, οι εργαζόμενοι προγραμμάτισαν παράσταση διαμαρτυρίας και στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις συντονίζονται και στην Αθήνα με τη στήριξη των τοπικών συνδικάτων επισιτισμού.
