Αυτή η μπέιμπι σίτερ θα γίνει αιτία καβγά για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη Φαίη Ξυλά. Με το σπαθί της και μέσα από κάστινγκ πήρε τον ρόλο της νταντάς της χαριτωμένης Πέννυ η ταλαντούχα Αμαλία Νίνου.
Η 24χρονη ηθοποιός, με καταγωγή από τη Μήλο και τη Μεσσηνία και σπουδές στο Ωδείο Αθηνών, γοήτευσε με την ερμηνεία της στο κάστινγκ τόσο τον Πέτρο Φιλιππίδη όσο και τη σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ. Την Τρίτη 18 Μαρτίου στις 22.15 η Αμαλία Νίνου θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στη μικρή οθόνη στη νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Καλές δουλειές». Εχει βέβαια ήδη κλέψει τις εντυπώσεις στο θέατρο, με την παράσταση «Γυάλινος κόσμος», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, αλλά και με τη συνεργασία της με τον Σταμάτη Φασουλή στο έργο «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν».
«Στο σίριαλ υποδύομαι την Πέννυ, μια κοπελίτσα που σπουδάζει χορό και, για να μπορεί να ζήσει, κάνει όλες τις δουλειές του ποδαριού. Ετσι, όταν η Λουκία (Φαίη Ξυλά) μπαίνει στη φυλακή, ο άνδρας της ο Ζαχαρίας (Πέτρος Φιλιππίδης) προσπαθεί να βρει μια νταντά για την αξιολάτρευτη κόρη του, τη Ζιζή. Η ζωή του ήρωα θα γίνει μια κόλαση, πρώτον, γιατί θα πρέπει να βρει χρήματα να βγάλει τη σύζυγό του από το κελί και, δεύτερον, γιατί εγώ με το έτσι θέλω εγκαθίσταμαι στο σπίτι του και τα ανακατεύω όλα, φτάνοντάς τον στα όριά του. Για μένα ο Ζαχαρίας είναι σαν πατέρας και φίλος. Μια παράξενη σχέση, που όμως κάνει τη γυναίκα του να ζηλέψει. Μέχρι να την εμπιστευτεί, η επαφή τους περνά από χίλια κύματα» αναφέρει η ηθοποιός.
Οσο πλησιάζει η ημέρα της πρεμιέρας η καλλιτέχνις αγχώνεται τρελά: «Είναι η πρώτη επαφή μου με το μέσο. Εχω ενθουσιαστεί, γιατί η τηλεόραση είναι ένα άλλο είδος τέχνης πάνω στην υποκριτική. Το θετικό της είναι ότι σε φέρνει σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό. Μπαίνεις στα σπίτια του κόσμου. Τα έχω δώσει όλα στον ρόλο μου με πολύ αγάπη. Ο κύριος Φιλιππίδης με έχει μάθει πάρα πολλά πράγματα. Καταρχάς ότι η κωμωδία θέλει ταχύτητα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι σε μια σκηνή που έπρεπε να κοιμάμαι κάπως άτσαλα στον καναπέ, μου έδειξε πώς έπρεπε να την παίξω αρκετές φορές, μέχρι που μου έκανε ότι ροχαλίζει. “Θέλω να δείχνεις πτώμα” μου έλεγε. Σκάσαμε όλοι στα γέλια με το ροχαλητό».
Τα γυρίσματα της σειράς είναι καθημερινά και πολύωρα, και γίνονται σε ένα σπίτι στα Βριλήσσια αλλά και στο Παλαιό Φάληρο.
Πώς νιώθει όμως η Αμαλία για τη μικρή που προσέχει;
«Με το κοριτσάκι που φροντίζω στη σειρά, την εντεκάχρονη Αιμιλία Δρίβα, έχουμε γίνει στενές φίλες. Εχουμε τρομερή χημεία. Γελάμε, αγαπιόμαστε, παίζουμε. Είναι ένα ευγενικό και αθώο πλάσμα, που μαθαίνει πολύ γρήγορα τον ρόλο της και επιλέχθηκε και εκείνη από οντισιόν. Την έφεραν οι συμπαθέστατοι γονείς της» λέει η ηθοποιός.
«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι»
Η σειρά, αν και κωμωδία, έχει ως βάση της την κρίση, τα χρέη, τη φυλακή.
«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας. Αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η κρίση θα μας κάνει πιο καθαρούς στην ψυχή. Με την αλληλεγγύη θα σταθούμε όλοι οι Ελληνες στα πόδια μας. Αυτή την άμυνα πρέπει να αναπτύξουμε, της φιλανθρωπίας. Μένω στην Αθήνα μόνη μου, αγωνίζομαι, ελπίζω, έχω όνειρα και τα πιο δύσκολα γίνονται εύκολα, αν έχεις παρέα» εξηγεί με πάθος η Αμαλία.
Μαρία Ανδρέου


