Αθώους έκρινε το παράνομο «δικαστήριο» Αμμοχώστου τους δύο Τουρκοκύπριους, Κοράι Μπασντογρουλτματζί και Τζινέλ Σενέμ Σουνέλ, οι οποίοι «τόλμησαν» να υψώσουν την κυπριακή σημαία στο σπίτι τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Στην απόφαση του το «δικαστήριο» τους έδωσε το ελεύθερο να υψώνουν όπου θέλουν την κυπριακή σημαία.
Το ζεύγος των Τ/κ που δέχτηκε με ανακούφιση και συγκίνηση την απρόσμενη απόφαση του δικαστηρίου, δήλωσε πως κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, θα υψώσουν μια μεγάλη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το ζεύγος των Τουρκοκυπρίων, που βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, τόσο στην ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές, βρέθηκε αντιμέτωπο με τις κατηγορίες της διατάραξης της δημόσιας τάξης, της μη αναγνώρισης της «ΤΔΒΚ» και της χρήσης της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με στόχο την υποβάθμιση των «αρχών» του ψευδοκράτους και την προσβολή του «Προέδρου».
πηγή: kathimerini.gr


