Ο «ποταμίσιος» βουλευτής ανακάλυψε σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή! Η κυβέρνηση διαψεύδει, η Φωτίου απείλησε με εισαγγελέα
Ως άλλος Σέρλοκ Χολμς και χωρίς… ασπίδα, ο Χάρης Θεοχάρης αποκάλυψε χθες στη Βουλή μια «συνωμοσία» του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτή δεν είναι άλλη -σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού, που δεν αστειευόταν (!)- από τη δημιουργία ειδικής ομάδας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία επεξεργάζεται την επιστροφή της χώρας στη δραχμή!
«Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εργάζονται για τη μετάβαση της χώρας στη δραχμή» υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του μίνι Ασφαλιστικού, για να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης τον κατηγόρησε ότι «με ψεύτικη σπερμολογία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό», ενώ η Θεανώ Φωτίου τον απείλησε με εισαγγελικές διώξεις. Σαν αυτή που υπέστη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της περίφημης ασφαλιστικής εταιρίας Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης, του οποίου ο κ. Θεοχάρης παλαιότερα είχε διατελέσει στενότατος συνεργάτης.
Για την ιστορία να σημειωθεί ότι ο κ. Ψωμιάδης παραμένει προφυλακισμένος από τον Δεκέμβριο του 2010, εκτίοντας ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. «Σε περιόδους προεκλογικές, ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες μάλιστα γράφονται στα πρακτικά Βουλής, επιφέρουν ίσως και εισαγγελικές διώξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου, για να απαντήσει τότε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης: «Το εισαγγελικό μπαίνει σε εισαγωγικό, γιατί πιστεύω ότι δεν εννοούσατε την ουσία».
Πέραν, πάντως, τον αντιδράσεων εντός της Βουλής στην αποστροφή του βουλευτή του Ποταμιού, σχετική ανακοίνωση διάψευσης έσπευσε να εκδώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαρβιήλ Σακελλαρίδης. «Η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την “ευθύνη”. Ντροπή και τίποτα άλλο» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης. Αργότερα, πάντως, ανεπιτυχώς, ο κ. Θεοχάρης προσπάθησε εν μέρει να ανασκευάσει.


