Φονική αποδείχτηκε η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά για φέτος, που ξέσπασε στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, καθώς ένα άτομο βρέθηκε νεκρό σε χαράδρα, στην περιοχή Αρτέμιδα.
Πυροσβεστική και Αστυνομία συνέχιζαν ως αργά χθες το βράδυ τις έρευνες για τον εντοπισμό ηλικιωμένης γυναίκας, που δηλώθηκε από τους συγγενείς της ως αγνοούμενη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόταν και το ενδεχόμενο η σορός που βρέθηκε στη χαράδρα (απανθρακωμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διευκρινιστεί ακόμα και το φύλο) να ανήκε στη συγκεκριμένη γυναίκα. Αλλοι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα.
Η φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους ξεκίνησε από τη θέση Πανόραμα, σε μικρή απόσταση από τα πρώτα σπίτια. «Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι φλόγες ξεπήδησαν από θερμοκήπιο της περιοχής ή από κοντινή ρεματιά.
Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα, λόγω των ισχυρών ανέμων, πέρασε μέσα από τους οικισμούς Μασιάρι, Αρτέμιδα, Μπεσκάκη και Γεράνια, και έκαψε τουλάχιστον τέσσερις κατοικίες» είπε στη «δημοκρατία» ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης.
Τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα και 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τέσσερα Καναντέρ και δύο PZL έκαναν ρίψεις νερού. Αργά το απόγευμα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί κάτοικοι της περιοχής δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστούν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους, καθώς τουλάχιστον ένας οικισμός έμεινε χωρίς νερό εξαιτίας της πυρκαγιάς.

