Βραδιές στον Κήπο με τζαζ, ποπ και έθνικ

Πιο λιτό φέτος το θερινό πρόγραμμα στο  Μέγαρο Μουσικής! Συναυλίες, Τετάρτες  και Παρασκευές έως τις 18 Σεπτεμβρίου

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Αναγνώσεις, συναυλίες τζαζ και μια έκθεση σύγχρονης τέχνης περιλαμβάνει το φετινό «σφιχτό» πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κήπου του Μεγάρου, το οποίο σηκώνει αυλαία στις 21 Ιουνίου, την ημέρα της Γιορτής της Μουσικής.
Με τις δράσεις του περιορισμένες σε σχέση με αυτά που μας είχε συνηθίσει και τις συναυλίες πλέον να γίνονται όχι καθημερινά, αλλά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, το πολιτιστικό ίδρυμα της Βασιλίσσης Σοφίας εισάγει φέτος έναν θεσμό, την πραγματοποίηση μιας μεγάλης έκθεσης σύγχρονης τέχνης, που θα φιλοξενείται στον Κήπο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την επιμέλειά της έχει κάνει η πρώην διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και νυν υπεύθυνη του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής Αννα Καφέτση.

Η επίσημη έναρξη των δράσεων θα γίνει στις 21 Ιουνίου με μια μεγάλη συναυλία (με ελεύθερη είσοδο) και πρωταγωνιστές τη χορωδία Μικροί Μουσικοί, τη Μαρίτα Παπαρίζου και τα μέλη της Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Στις 28 Ιουνίου τη μουσική σκυτάλη θα παραλάβει το μουσικό σχήμα Athens Tango Ensemble, ένα κουιντέτο, το οποίο θα μας θυμίσει νοσταλγικές μελωδίες σπουδαίων Αργεντινών συνθετών. Το σχήμα θα πλαισιωθεί από δύο ζευγάρια χορευτών.
Στις 30 Ιουνίου, στον Κήπο του Μεγάρου θα βρεθεί η Idra Kayne, παρουσιάζοντας μελωδικές ποπ και ροκ επιτυχίες.
Στις 5 Ιουλίου συναυλία θα δώσει το συγκρότημα After 8 Jazz Sextet.
Στις 12 Ιουλίου από τον Κήπο θα περάσει η Μαρίνα Σάττι με το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Fonες και ένα έθνικ μουσικό πρόγραμμα.
Στις 14 Ιουλίου θα εμφανιστεί ο διεθνής Ελληνας κοντραμπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης. Ο μουσικός, ο οποίος κάνει καριέρα στο εξωτερικό, θα παρουσιάσει τις τζαζ συνθέσεις του, έχοντας στο πλευρό του τους Τακίμ, τον Σταύρο Λάντσια και την Αρετή Κετιμέ.

Ο Σεπτέμβριος ανοίγει με τη συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή (6/09), η οποία θα παρουσιάσει ένα μελωδικό πρόγραμμα με γνωστά τζαζ κομμάτια.
Ακολουθεί το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τον Δημήτρη Καλαντζή (13/09), ενώ στις 15 του μήνα θα πραγματοποιηθεί μια μαραθώνια ανάγνωση της «Οδύσσειας» με τη συμμετοχή 200 αναγνωστών όλων των ηλικιών και των εθνικοτήτων. Πρόκειται για μια δράση, η οποία πραγματοποιείται από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό EllinikoTheatro με τη διεθνή οργάνωση «Αναγνώστες του Ομήρου/Readers of Homer».

Τέλος, στις 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει στον Κήπο του Μεγάρου η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, με τη συμμετοχή 20 ξένων και 50 Ελλήνων ποιητών. Αξίζει να τονιστεί ότι φέτος ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός νέου υπαίθριου χώρου, του Secret Garden, στον Κήπο, ο οποίος έχει διαμορφωθεί με αιώρες και αναπαυτικά πουφ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα