Αρνείται τις κατηγορίες για οικονομικές απάτες ο πατέρας Αντώνιος

Για τα 467.000 € που βρέθηκαν στην κατοχή του υποστηρίζει ότι ήταν όλα καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της «Κιβωτού»

Αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος, ο οποίος καλείται μαζί με την πρεσβυτέρα να δώσει εξηγήσεις για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ανθρωποι που είναι κοντά στον πατέρα Αντώνιο απάντησαν άτυπα για τα 467.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του ζευγαριού, αλλά και για τις οικονομικές συναλλαγές που αφορούν ακίνητο στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της οργάνωσης και δεν υπήρχε δόλος. «Δεν υπάρχουν οικονομικές παραβάσεις στην “Κιβωτό”» διαμηνύουν κύκλοι του πατέρα Αντωνίου, λίγες ώρες μετά την κλήση του ίδιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή από τις εισαγγελικές Αρχές με την ιδιότητα των υπόπτων.

Το ακίνητο

Το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που συνδέεται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακινήτου στην Πωγωνιανή, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. «Για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις σχετικά με την αγορά και τη βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ηπειρο (Ανω Ραβένια). Η αγορά έγινε το 2016 έπειτα από πώληση μιας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιστοποίηση έγινε από την “Κιβωτό”, μια και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ηπειρο. Το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η “Κιβωτός”, ακόμα και τώρα» αναφέρουν κύκλοι του πατέρα Αντωνίου.

Για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, που αφορά χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες συνολικής αξίας 467.000 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος και σε θυρίδες, κύκλοι του ζευγαριού υποστηρίζουν: «Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της “Κιβωτού” και παραδόθηκαν από την ίδια την πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της “Κιβωτού” κανονικά. Οταν ήρθε η Οικονομική Αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Αλλωστε υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης. Το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά). Ηταν ακατόρθωτο να βρεθούν, εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει.

Και για ποιον λόγο άλλωστε να μη συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της “Κιβωτού”. Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος». Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να καλέσει ως υπόπτους τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγό του για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Ο εισαγγελέας εξετάζει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας για το ποσό 190.000 ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου με μετρητά στην αντικειμενική του αξία.

Παράλληλα, ελέγχει αν τα 467.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και στις θυρίδες οδηγούν στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων. Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα λάβουν γνώση της δικογραφίας και θα αναπτύξουν τις υπερασπιστικές θέσεις τους μέσω υπομνήματος. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα κρίνει αν είναι πειστικοί οι ισχυρισμοί τους ή θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα