Από την 1η Ιανουαρίου 2026 οι οδηγοί θα δουν αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού, καθώς η «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Α.Ε.» ανακοίνωσε μικρές ανατιμήσεις.
Οι αυξήσεις είναι ήπιες και κυμαίνονται από 0,05 έως 0,10 ευρώ ανά διέλευση, ωστόσο επηρεάζουν κυρίως τα Ι.Χ. και τα φορτηγά. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναπροσαρμογή γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 18.4.1 της Σύμβασης Παραχώρησης, που προβλέπει ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή.

Ανάλογες αυξήσεις θα ισχύσουν και στους υπόλοιπους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Η Ολυμπία Οδός, ο Μορέας, η Κεντρική Οδός, η Ιόνια Οδός και ο Αυτοκινητόδρομος Α.Θ.Ε. ανακοίνωσαν αντίστοιχες αναπροσαρμογές, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή με την αλλαγή του χρόνου.
Ενδεικτικά παραδείγματα αυξήσεων:
–Ολυμπία Οδός: Η διαδρομή Αθήνα–Πύργος αυξάνεται από 15,40 € σε 19,50 €, λόγω και της λειτουργίας νέου σταθμού διοδίων στην Πάτρα (3,60 €).
-Μορέας: Το Κόρινθος–Καλαμάτα ανεβαίνει στα 11,75 €, ενώ το Κόρινθος–Σπάρτη στα 11,50 €.
-Κεντρική Οδός: Στο τμήμα Σκάρφεια–Ράχες το κόστος πηγαίνει από 4,15 € σε 4,35 €.
-Ιόνια Οδός: Το σύνολο των τεσσάρων σταθμών αυξάνεται από 14,35 € σε 15 €.
-Α.Θ.Ε.: Η χρέωση από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια ανεβαίνει από 12,50 € σε 13 €.
Οι αυξήσεις αυτές αναμένεται να επηρεάσουν τόσο τους καθημερινούς οδηγούς όσο και τις μεταφορικές επιχειρήσεις, επιβαρύνοντας επιπλέον το κόστος μετακίνησης στην έναρξη του νέου έτους.


