Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να… αφοπλιστεί η Κρήτη μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή το αιματηρό περιστατικό στα Βορίζια.
Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να παραδώσουν οικειοθελώς τα όπλα που κατέχουν χωρίς να αντιμετωπίσουν ποινικές συνέπειες.
Στόχος είναι να αξιοποιηθεί το καθεστώς ακαταδίωκτου πριν κάποιοι βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, καθώς πλέον σε βαθμό κακουργήματος διώκεται όχι μόνο η κατοχή πολεμικών όπλων, αλλά και η παράνομη κατοχή ενός απλού πιστολιού ή περιστρόφου.
Τους προτρέπει δηλαδή να εκμεταλλευθούν το καθεστώς του ακαταδίωκτου, πριν κάποιοι βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργηματική κατηγορία δεδομένου ότι πλέον πέραν των πολεμικών όπλων, σε βαθμό κακουργήματος διώκεται και η παράνομη κατοχή ενός πιστολιού ή ενός περιστρόφου.
Πηγή: cretalive.gr

