Μήνυμα του 112 τα ξημερώματα για προφύλαξη των κατοίκων από τους επικίνδυνους καπνούς
Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε εργοστάσιο πλαστικών στο Μενίδι, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί το μέτωπο της πυρκαγιάς δεν είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, καθώς το υψηλό πυροθερμικό φορτίο από τα καμένα πλαστικά δυσκολεύει σημαντικά την επιχείρηση κατάσβεσης. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα χαρακτηρίζεται βελτιωμένη και, όπως τονίζεται, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε γειτονικές εγκαταστάσεις.
Τα ξημερώματα ήχησε το 112, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να προφυλαχθούν από τους τοξικούς καπνούς που εκλύονται από την καύση των πλαστικών υλικών. Ο καπνός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετακινείται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις ανάλογα με τους ανέμους, γεγονός που παρακολουθείται στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Από τη φωτιά έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές τόσο στο εργοστάσιο όσο και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ. Οι δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα έως την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

