Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα στην πόλη της Σπάρτης 112 χιλιοστά βροχής σε διάστημα μικρότερο των έξι ωρών !
Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται από αργά τη νύχτα στη Λακωνία, με επίκεντρο τη Σπάρτη. Με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς οι πλημμυρισμένοι δρόμοι δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις.
Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Σπάρτης- Γυθείου στο ύψος της Καλογωνιάς, των Αμυκλών και του ΚΕΕΜ, με την Τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.
Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «ΠΡΟΣΟΧΗ Λόγω της έντονης κακοκαιρίας και των εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων, σήμερα, Δευτέρα 26/01/26, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών».



