Ενα ντέρμπι που θα το ξεχάσουμε γρήγορα ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ, που τελείωσε 0-0, επειδή κανένας δεν ήταν καλύτερος από τον άλλον και ήρθε φυσιολογικά αυτή η ισοπαλία στο classico της Θεσσαλονίκης, αφού στο 90+1 ο Αθανασιάδης έκανε την απόκρουση του αγώνα, σε γυριστό σουτ του Πέλκα, κρατώντας το μηδέν παθητικό για την ομάδα του και αμέσως μετά τον «μιμήθηκε» ο Παβλένκα, αποκρούοντας έξοχα σε κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 90+3!
- Από τον Νίκο Πετρουλάκη
Με ένα μίνι ροτέισον παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου στο «Κλ. Βικελίδης», με μια απώλεια της τελευταίας στιγμής, τον Μεϊτέ, που έμεινε εκτός.
Από την άλλη, ο Αρης, με Χόνγκλα στο κέντρο και καλή αμυντική συμπεριφορά, έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ, με στόχο να τον βρει ανοιχτό και να τον «τρυπήσει» από τα πλάγια, εκμεταλλευόμενος τα ανεβάσματα του Μπάμπα και του Κένι, για να κάνει τη «ζημιά» στην εστία του Παβλένκα.
Ο Αρης είχε μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο με τον Μορόν (24′), αλλά η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τον Ντεσπόντοφ (35′), όταν ο Βούλγαρος έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση και τον σταμάτησε με το πόδι ο έμπειρος Αθανασιάδης.
Εάν το μελετήσουμε λίγο παραπάνω, θα καταλήξουμε ότι ταίριαζε απόλυτα η παροιμία «ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», με τις δύο ομάδες να προσέχουν τις άμυνες περισσότερο και όλα να δείχνουν ότι εάν συνέχιζαν έτσι, θα κέρδιζε όποιος έβαζε πρώτος γκολ.
Χάθηκαν δύο ευκαιρίες με Ζίφκοβιτς και Γιακουμάκη για τον ΠΑΟΚ και μία με Δώνη για τον Αρη, αλλά το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαζε και φαινόταν ότι το ματς πήγαινε για 0-0, εκτός εάν γινόταν κάποιο λάθος.
Στο 87′ ο Οζντόεφ σκόραρε από κοντά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 90+1 ο Αθανασιάδης έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Πέλκα και στο 90+3 ο Παβλένκα έσωσε την εστία του στην κεφαλιά του Φαμπιάνο και έτσι το ματς κύλησε στο 0-0, αποτέλεσμα απολύτως δίκαιο, με βάση την εικόνα των δυο ομάδων, αφού πρόσεξαν περισσότερο την άμυνά τους.
Διαιτητής: Σάσα Στένγκεμαν (Γερμανία).
ΑΡΗΣ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Τεχέρο, Φαμπιάνο, Σούντμπεργκ, Φαντιγκά, Χόνγκλα, Ράτσιτς, Πέρεθ (72′ Γκαρέ), Γένσεν (88′ Αλφαρέλα), Ντούντου (60′ Δώνης), Μορόν (60′ Κουαμέ).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Μπάμπα, Βολιάκο, Λόβρεν, Κένι, Ζαφείρης (83′ Καμαρά), Οζντόεβ, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ (57′ Τάισον), Πέλκας, Γιακουμάκης (83′ Γερεμέγεφ).


