Θα ασκήσει έφεση ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα», όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης
Ο συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη του εργοστασίου «Βιολάντα» ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισής του, που εκδόθηκε από τον ανακριτή και την εισαγγελέα με την κατηγορία του ενδεχόμενου δόλου σχετικά με τη φονική έκρηξη της 26ης Ιανουαρίου στα Τρίκαλα.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ήδη στις φυλακές Τρικάλων, έπειτα από πολύωρη απολογία του για το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες.
Σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο δικηγόρος του, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ζυγός» των Τρικάλων, ο εντολέας του δεν είχε καμία πρόθεση πρόκλησης του δυστυχήματος και δηλώνει βαθιά συγκλονισμένος από το αποτέλεσμα.
Κατά την απολογία του, ο ίδιος φέρεται να τόνισε επανειλημμένα ότι δεν γνώριζε ούτε για πιθανή διαρροή προπανίου, ούτε για διάβρωση υπόγειου σωλήνα, ούτε για οποιοδήποτε έστω ελάχιστο κίνδυνο έκρηξης.
Υποστήριξε ότι τέτοια τεχνικά ζητήματα αφορούν αποκλειστικά ειδικούς μηχανικούς (μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, αρχιτέκτονες κ.λπ.), οι οποίοι δεν τον ενημέρωσαν ποτέ σχετικά. Επίσης, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε με σημαντική καθυστέρηση το ζήτημα της έντονης οσμής στο εργοστάσιο.
Ο συνήγορος επανέλαβε τα ίδια επιχειρήματα που περιλαμβάνονται και στο απολογητικό υπόμνημα του κατηγορουμένου, καθώς και στις απαντήσεις του προς τον ανακριτή.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, Ευτυχία Μελετοπούλου, ήταν εκείνη που αρχικά πρότεινε την προφυλάκιση, με τον ανακριτή να συμφωνεί, οδηγώντας στην απόφαση της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου.
Η υπεράσπιση αναμένει να λάβει τα έγγραφα των πραγματογνωμοσύνων και αμέσως μετά θα καταθέσει την έφεση, με αίτημα την αποφυλάκιση του ιδιοκτήτη.
Πάντως, από διάφορες πηγές προκύπτει ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη οσμής στο εργοστάσιο τις τελευταίες ημέρες πριν την έκρηξη, παρά τις διαβεβαιώσεις του περί του αντιθέτου.


