Η εισαγγελική πρόταση δειχνεί την ενοχή και για τους 42 κατηγορουμένους
Η ώρα της αλήθειας για την Χρυσή Αυγή έφτασε. Την Τετάρτη 4 Μαρτίου, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών ανακοινώνει την τελεσίδικη απόφασή του, κλείνοντας έναν κύκλο αίματος και μίσους που σημάδεψε τη χώρα. Μετά την ολιγοήμερη παράταση στη διάσκεψη του δικαστηρίου, η κοινωνία αναμένει με κομμένη την ανάσα την επιβεβαίωση της πρωτόδικης καταδίκης για το «διευθυντήριο» και τα «τάγματα εφόδου» της εγκληματικής οργάνωσης.
Στο κατηγορητήριο ζωντανεύουν ξανά οι μνήμες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και της άγριας επίθεσης κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, εγκλήματα που αποκάλυψαν το αληθινό, δολοφονικό πρόσωπο μιας οργάνωσης που επιχείρησε να μεταμφιεστεί σε πολιτικό κόμμα.
Η εισαγγελική πρόταση δειχνεί την ενοχή και για τους 42 κατηγορουμένους, χωρίς «εκπτώσεις» στις κατηγορίες για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
«Παραλύει» η Αττική: Ραντεβού έξω από το Εφετείο
Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης της Αττικής, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11:00 π.μ., καλώντας τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο στις 08:30.
«Απαιτούμε την τελεσίδικη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης… οι ναζί δολοφόνοι να τιμωρηθούν με την πιο αυστηρή ποινή», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, δίνοντας το στίγμα της λαϊκής απαίτησης: Καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας.
Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ:
«Κηρύσσουμε Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. της Αττικής την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2026, από την έναρξη της βάρδιας το πρωί έως τις 11.00πμ, τη μέρα που τελικά θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την ενοχή ή μη των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής και καλούμε στη συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο Εφετείο Αθήνας. Απαιτούμε την τελεσίδικη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και οι ναζί δολοφόνοι, μέλη της, να τιμωρηθούν με την πιο αυστηρή ποινή.
Το εργατικό κίνημα αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.
Οι εργαζόμενοι βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τους φασίστες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές με μαζική αντιφασιστική δράση οδηγώντας στην απομόνωση και την απονομιμοποίηση τους ναζί δολοφόνους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο των νεοναζιστικών-φασιστικών οργανώσεων και ποιους εξυπηρετεί η δράση τους. Θα στρέφονται πάντα ενάντια στον λαό, τους φτωχότερους και τους πιο αδύναμους, ενάντια τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας. Αναλαμβάνουν την καταστολή, το χτύπημα των αγώνων, στηρίζουν σε κάθε ευκαιρία την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.
Η πάλη απέναντι στον φασισμό συνεχίζεται!
ΟΛΟΙ έξω από το Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη 4 του Μάρτη, ώρα 8.30πμ».
ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε την οριστική καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών
«Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026 στις 08.30 το πρωί συμμετέχουμε μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Την προσεχή Τετάρτη 04.03.2026, αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”. Η παρουσία κάθε δημοκράτη πολίτη στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο είναι απαραίτητη για να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με τους νοσταλγούς των ναζί.
Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά σηκώνει ξανά κεφάλι και σπέρνει το μίσος στις κοινωνίες και ο τραμπισμός, το σύγχρονο πρόσωπο του φασισμού, οδηγεί τον πλανήτη στον πολεμικό όλεθρο, είναι αναγκαίο να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα δικαιοσύνης, δημοκρατίας, ειρήνης, αλληλεγγύης.
- Να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν.
- Να τιμήσουμε και να στηρίξουμε τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων, της εμβληματικής Μάγδας Φύσσα, για την αταλάντευτη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ.
- Να στείλουμε για ακόμα μια φορά το μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τη δημοκρατία με νέο μανδύα σήμερα ότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, έχει δώσει αγώνες, έχει θυσιαστεί, έχει καταδικάσει οριστικά στη συνείδηση του τον φασισμό και το ναζισμό.
- Να απαιτήσουμε την οριστική καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών. Οι ναζί στη φυλακή»!
Διαβάστε επίσης:
Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή! Το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους