Με μια έντονη αίσθηση ανικανοποίητου κλείνει ο κύκλος των πασχαλινών αγορών για τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, καθώς η αυξημένη κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δεν συνοδεύτηκε από τις αναμενόμενες εισπράξεις στα ταμεία των τοπικών επιχειρήσεων. Παρά την αισιοδοξία που επικρατούσε στην αρχή της εορταστικής περιόδου, η αγορά λειτούργησε σε δύο ταχύτητες, με μια βαθιά ανισορροπία μεταξύ των μεγάλων αλυσίδων και των μικρομεσαίων καταστημάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η αγοραστική κίνηση κορυφώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη, η οποία αποδείχθηκε η πιο ισχυρή ημέρα της εβδομάδας. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν υποτονική, με τον ρυθμό να φθίνει αισθητά μετά τη Μεγάλη Πέμπτη. Όπως δήλωσε ο Μίλτος Παυλίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, η εικόνα του Μεγάλου Σαββάτου ήταν απογοητευτική για τους παραδοσιακούς εμπόρους, καθώς η πλειονότητα των καταναλωτών φαίνεται πως είχε ήδη ολοκληρώσει τις αγορές της, επιλέγοντας κυρίως πολυκαταστήματα και μεγάλους ομίλους.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ στον αντίποδα, ο κλάδος της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης κατάφερε να καταγράψει ικανοποιητικές επιδόσεις, «σώζοντας την παρτίδα» χάρη στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή. Η τουριστική κίνηση λειτούργησε ως σανίδα σωτηρίας, με τον Στέφανο Τσιακίρη, ιδιοκτήτη μεζεδοπωλείου, να επισημαίνει ότι η προσέλευση τροφοδοτήθηκε τόσο από Έλληνες της ομογένειας όσο και από Βαλκάνιους τουρίστες που κατέκλυσαν την πόλη το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα του Πάσχα.



