Ένα εξαιρετικά δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε νηπιαγωγείο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, με θύμα ένα 5χρονο αγοράκι. Το παιδί υπέστη ακρωτηριασμό στην πρώτη φάλαγγα του δείκτη του χεριού του, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αρχές.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 11:30 το πρωί, την ώρα που τα παιδιά βρίσκονταν στον χώρο της κεντρικής εισόδου της σχολικής μονάδας.
• Το ατύχημα: Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ένας συμμαθητής του 5χρονου έκλεισε την πόρτα, χωρίς να αντιληφθεί ότι το χέρι του παιδιού βρισκόταν στο σημείο επαφής.
• Η μεταφορά: Το προσωπικό του σχολείου κινητοποιήθηκε άμεσα και ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Οι γιατροί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» προχώρησαν άμεσα σε επέμβαση συγκόλλησης της φάλαγγας. Η κατάσταση θεωρείται σταθερή, ωστόσο τα επόμενα εικοσιτετράωρα χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως καθοριστικά, καθώς θα φανεί αν ο οργανισμός του παιδιού θα αποδεχθεί το μόσχευμα και αν η διαδικασία συγκόλλησης θα στεφθεί με επιτυχία.
Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τη δικαστική οδό, καθώς ενημερώθηκε ο εισαγγελέας. Ζητήθηκε η συγκέντρωση όλου του προανακριτικού υλικού ώστε να εξεταστούν:
1. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η πόρτα έκλεισε με τέτοια δύναμη.
2. Η παρουσία και η επίβλεψη των εκπαιδευτικών στον χώρο τη στιγμή του ατυχήματος.
3. Η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις του νηπια




