Στη μικρή κοινότητα της Δαφνούσας του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές που προκλήθηκαν από τις τρεις σεισμικές δονήσεις οι οποίες σημειώθηκαν το πρωί, ενώ ρωγμές καταγράφονται σε σπίτια στο Προκόπι που είχαν υποστεί ζημιές και από τον σεισμό του 2025. Σε όλο τον Δήμο έχουν προκληθεί ζημιές περιορισμένης κλίμακας με ρωγμές, όχι όμως καταρρεύσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από αύριο το πρωί, δύο κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) θα διενεργούν στο Προκόπι και τη Δαφνούσα ελέγχους στις πληγείσες κατοικίες, με στόχο την άμεση καταγραφή των ζημιών και την ταχεία προώθηση των προβλεπόμενων διαδικασιών αποκατάστασης. Οι πληγέντες, θα μπορούν να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη χορήγηση του επιδόματος των πρώτων βιοτικών αναγκών και του επιδόματος της οικοσυσκευής, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Η διαδικασία θα πραγματοποιείται τόσο στο Δημαρχείο Μαντουδίου όσο και στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Προκοπίου.
Με διαδοχικές συσκέψεις και την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας αντιμετωπίζει ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας τις συνέπειες των ισχυρών σεισμών που σημειώθηκαν στη Βόρεια Εύβοια, θέτοντας την περιοχή σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.
Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς. «Οι επιστημονικές ομάδες του Εθνικού Αστεροσκοπείου και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου παρακολουθούν το φαινόμενο και χρειάζονται περίπου 24 ώρες ώστε να έχουμε μια πιο ασφαλή εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί», δήλωσε ο Ευάγγελος Τουρνάς προσθέτοντας ότι μέχρι τότε «χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και προσοχή».

