Τελείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κοιμητήριο Παπάγου η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και κεντρική φιγούρα της μεταπολιτευτικής σκηνής αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ενώ η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού.


Ο εκλιπών, με σπουδές πολιτικού μηχανικού, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρισας το 1974. Κατά τη διάρκεια της μακράς του πορείας ανέλαβε κρίσιμα χαρτοφυλάκια, διατελώντας μεταξύ άλλων υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών, Παιδείας, καθώς και υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.
Παράλληλα, διεκδίκησε δύο φορές την αρχηγία του κόμματος, το 1996 και το 1997. Αν και επανεξελέγη το 2009, επέλεξε να αποχωρήσει οριστικά από την ενεργό πολιτική δράση, παραμένοντας έκτοτε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
