Το κύμα φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, καθώς η Πόπη Τσαπανίδου αποτελεί το νεότερο μέλος που αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η κίνηση αυτή συρρικνώνει περαιτέρω την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, η οποία μετρά πλέον 16 βουλευτές.
Μέσω επιστολής που κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής, η κυρία Τσαπανίδου επισημοποίησε την απόφασή της. Όπως σημειώνει στο έγγραφο, από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει την πορεία της στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητη.
Η νέα αυτή απώλεια έρχεται αμέσως μετά το μπαράζ ανεξαρτητοποιήσεων της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, την πόρτα της εξόδου επέλεξαν οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Χάρης Μαμουλάκης και Μαρίνα Κοντοτόλη, αποστέλλοντας αντίστοιχες επιστολές στο προεδρείο της Βουλής.