Πολωνία: Επίθεση υποστηρικτών Ναβρότσκι στον Τουσκ με αναφορές στο παρελθόν του παππού του
Στα άκρα η κόντρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Υποστηρικτές του Προέδρου της Πολωνίας, Κάρολ Ναβρότσκι, εξαπέλυσαν κατηγορίες κατά του Πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ και της κυβέρνησής του, με αφορμή την ανάπτυξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο στη Βαρσοβία.
Σε ανακοίνωσή τους, κύκλοι της συντηρητικής παράταξης που στηρίζουν τον Πολωνό Πρόεδρο έκαναν λόγο για επιχειρούμενο «πραξικόπημα» και «κατάληψη» του ανώτατου δικαστικού οργάνου από την αστυνομία, λέγοντας ότι οι κυβερνητικές ενέργειες εκδηλώθηκαν εσκεμμένα κατά τη διάρκεια της αναχώρησης του Ναβρότσκι για επίσημο ταξίδι στη Σενεγάλη. Παράλληλα, εξήραν την απόφαση του Προέδρου να ακυρώσει την επίσκεψή του και να επιστρέψει εκτάκτως στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι η άμεση αντίδρασή του αιφνιδίασε την κυβερνητική πλευρά.
Στο πλαίσιο της ρητορικής, οι υποστηρικτές του Προέδρου προέβησαν και σε σφοδρές προσωπικές επιθέσεις κατά του Ντόναλντ Τουσκ, επικαλούμενοι αναφορές στο οικογενειακό του παρελθόν και καταγγελόμενες σχέσεις του παππού του με τους Ναζί, και αμφισβητώντας τις δημοκρατικές προθέσεις της κυβέρνησής του.
Οργισμένη ανακοίνωση των υποστηρικτών του προέδρου της Πολωνίας για τα όργια Τουσκ:
«‼️Το Συνταγματικό Δικαστήριο καταλήφθηκε από αστυνομικές δυνάμεις‼️ Το πραξικόπημα του Ντόναλντ Τούσκ και της κυβέρνησής του συμβαίνει αυτή ακριβώς τη στιγμή, περίμεναν μόνο την αναχώρηση του Προέδρου Καρόλου Ναβρότσκι για τη Σενεγάλη, ευτυχώς ο Πρόεδρος ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ και επιστρέφει το προεδρικό αεροσκάφος! 🚨 Αυτό σίγουρα δεν το περίμεναν!»
Όταν ψηφίζεις τον εγγονό του συνεργάτη των ναζί για πρωθυπουργό, τι ακριβώς περιμένεις να συμβεί;
— olympiaGR (@olympiada) October 30, 2026
