Απίστευτα ψέματα (οτι δεν ήξεραν) για τις offshore!

Ο Κακλαμάνης «αδειάζει» Συγγρού και Ποτάμι. Οι δανειστές απαίτησαν το συγκεκριμένο μέτρο

Η Ν.Δ. ήξερε αλλά δεν ψήφισε, το Ποτάμι και ήξερε και ψήφισε. Τώρα αμφότεροι -υποκριτικά, όπως αποδεικνύεται- εγκαλούν την κυβέρνηση για τη διάταξη σχετικά με τις offshore. Την πρώτη βόμβα μάλιστα έριξε νωρίς το πρωί ο βουλευτής της Ν.Δ. και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος «άδειασε» μέσα σε λίγα λεπτά την επιχειρηματολογία της Συγγρού ότι δήθεν δεν ήξερε τίποτε για τη διάταξη που πέρασε η κυβέρνηση στα προαπαιτούμενα, εκτός βέβαια εάν δεν είχε ο ίδιος ενημερώσει την ηγεσία του κόμματός του.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε: «Η διάταξη αυτή φτιάχτηκε από την τρόικα. Ηταν προαπαιτούμενο. Και το ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί έγινε συζήτηση στην Επιτροπή “Πόθεν Εσχες” στην οποία μετείχα, μέχρι την ψήφιση αυτής της διάταξης»! Και αυτά τα έλεγε την ώρα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε άλλο κανάλι ως προς το γιατί έφερε το θέμα στη δημοσιότητα κυριακάτικη εφημερίδα και όχι η Ν.Δ., έδωσε μια άλλη, εκ διαμέτρου αντίθετη εκδοχή. «Δεν μασάω τα λόγια μου. Θα έπρεπε να είχε εντοπιστεί από τους βουλευτές μας στη Βουλή. Πράγματι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν εντοπίστηκε ούτε από εμάς ούτε από τα άλλα κόμματα» δήλωσε.

Επίκαιρη ερώτηση

Λίγη ώρα αργότερα σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. κατέθετε επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την τροποποίηση της νομοθεσίας «πόθεν έσχες», που δίνει το δικαίωμα κατοχής offshore σε πολιτικά πρόσωπα. Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία ζητά την κατάργηση της εν λόγω διάταξης.

Οσο για το Ποτάμι, αφού ψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη στη Βουλή (!), ανέλαβε την πρωτοβουλία για να διορθωθεί…
Τέλος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η διάταξη μπήκε έπειτα από πρόταση της GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς που λειτουργεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης) στο πλαίσιο του κλεισίματος της αξιολόγησης και επί της ουσίας θα διαχωρίζει τις offshore που λειτουργούν σε αδιαφανές φορολογικό περιβάλλον από αυτές των συνεργάσιμων χωρών.

Μισθοί:Από Ιούνιο η αυξημένη παρακράτηση, με τις φοροδηλώσεις του 2017 τα αναδρομικά!

Από τη μισθοδοσία που θα εκκαθαριστεί μετά την 27η Μαΐου πρόκειται να ξεκινήσει η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η αυξημένη παρακράτηση που αναλογεί στους μήνες από την αρχή του έτους έως και την 27η Μαΐου δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός του 2016, αλλά τα σχετικά ποσά θα βεβαιωθούν με το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής δήλωσης του 2017. Από την ανάλυση των στοιχείων για την παρακράτηση φόρου μισθωτών του ιδιωτικού τομέα προκύπτουν τα εξής:

  • Για μισθωτούς χωρίς παιδιά προκύπτουν επιβαρύνσεις για όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα από 621 έως 2.000 ευρώ και για όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα πάνω από 3.071 ευρώ.
  • Για μισθωτούς με ένα παιδί προκύπτουν επιβαρύνσεις από 2,11 έως 15,90 ευρώ τον μήνα για όσους βρίσκονται στη ζώνη μηνιαίου μισθού από 642 έως 1.928 ευρώ.
  • Για μισθωτούς με δύο παιδιά προκύπτουν επιβαρύνσεις από 0,14 έως 12,38 ευρώ για όσους έχουν μηνιαίο μισθό από 642 έως 1.928 ευρώ.
  • Για μισθωτούς με τρία παιδιά οι επιβαρύνσεις υπάρχουν στις ζώνες μηνιαίου μισθού από 1.285 έως 1.785 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης, οι επιβαρύνσεις… απογειώνονται. Να σημειωθεί ότι στον δημόσιο τομέα η παρακράτηση φόρου είναι μεγαλύτερη ανά μήνα, καθώς λαμβάνονται 12 μισθοί (δεν δίνονται δώρα και επιδόματα διακοπών).

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Η μεγάλη υποκρισία

Ουδείς λογικός άνθρωπος πίστευε ότι ήταν δυνατόν έστω και να διαβαστούν οι περίπου 7.500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, μέσα στις λίγες ώρες που μεσολάβησαν έως την ψήφισή του. Ομως, η υπόθεση με τη διάταξη για τις offshore σπάει κάθε ρεκόρ παραλογισμού. Αρχικώς δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ήταν καλά κρυμμένη και δεν πρόλαβε να την «ξετρυπώσει» κανένας από τους τριακόσιους. Αποκαλύπτεται, ωστόσο, ότι είχε συζητηθεί ως «οδηγία των δανειστών» μεταξύ των κομμάτων (και όχι ενώπιον της κοινής γνώμης!), ενώ κάποιοι, όπως το κόμμα του κ. Θεοδωράκη -που τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους- την είχαν υπερψηφίσει. Προχειρότητα, υποκρισία, ανυποληψία, κουτοπονηριά; Ισως όλα μαζί…

«δ»


{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα