Μια επιβεβαίωση θα απογειώσει τη… Χαλκιδική!

Πως μπορεί να ανατρέψει ο τάφος του Αριστοτέλη στα Αρχαία Στάγειρα τα τουριστικά δεδομένα

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Τα πάνω κάτω στα τουριστικά δεδομένα της Χαλκιδικής θα μπορούσε να φέρει μια επιβεβαίωση όσων υποστηρίζει ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης για την ύπαρξη του τάφου του Αριστοτέλη στα Αρχαία Στάγειρα, αρκεί, όπως λένε οι τουριστικοί φορείς της περιοχής, να μη μείνουν οι αρμόδιοι για ακόμη μία φορά στις… εντυπώσεις.

Μάλιστα, αν και βλέπουν με θετικό μάτι την προοπτική αυτή, αφού θα δημιουργήσει έναν ισχυρό πόλο έλξης για τον προορισμό, σπεύδουν να σημειώσουν ότι οι υποδομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων κάθε άλλο παρά επαρκείς είναι για να υποστηρίξουν μια μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.

«Εφόσον όσα λέει ο κ. Σισμανίδης ισχύουν, θα μιλάμε για ένα ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο για το νομό. Θα πρέπει, όμως, να γίνει σωστός προγραμματισμός, ώστε να αναδειχθεί το σημείο και πάνω σε αυτό να χτίσουμε το όνομα του προορισμού» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος, μάλιστα, βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή, που, αν και “έχει” τον Αριστοτέλη 2.400 χρόνια, δεν αξιοποιεί τη διεθνή φήμη του όσο θα έπρεπε» εξηγεί ο κ. Τάσιος.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Γιάννης Γερούκης σημειώνει ότι τα Αρχαία Στάγειρα στερούνται βασικών τουριστικών υποδομών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ούτε ένα στέγαστρο για να μην περιμένουν οι τουρίστες τα λεωφορεία κάτω από τον ήλιο δεν υπάρχει. «Αν ανέβει η ζήτηση για την περιοχή, θα χρειαστούν αυτονόητες υποδομές, που πρέπει να σχεδιαστούν με συστηματικό τρόπο, όχι άρπα κόλλα» εξηγεί.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα