Το «Athens Ledra» πριν το «λουκέτο»

Το ιστορικό ξενοδοχείο έχει οφειλές 35.000.000 ευρώ, χρωστάει δεδουλευμένα και το δώρο Πάσχα

Ενα από τα ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας, το «Athens Ledra», βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο. Το πρώην «Ledra Marriott», που ανήκει στην εταιρία ΑΣΤΥ του κυπριακού Ομίλου Παρασκευαΐδη κι έχει συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, έχει κηρύξει… παύση πληρωμών στους 150 εργαζομένους από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, μη έχοντας καταβάλει ούτε το δώρο Πάσχα.

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε απεργία με συγκέντρωση του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού-τουρισμού έξω από το ξενοδοχείο, ενώ οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Ηδη η πιστώτρια τράπεζα (Αlpha Bank) έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρίας, καθώς οι οφειλές της ανέρχονται στα 35.000.000 ευρώ. Προς το παρόν το ξενοδοχείο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και να παρέχει υπηρεσίες στους πελάτες του, ουδείς όμως γνωρίζει πόσο ακόμα θα αντέξει υπό αυτές τις συνθήκες.

Από το 1980

Το «Athens Ledra» κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Μετά από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια του. Το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott και το 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε «Athens Ledra».

Λίγους μήνες αργότερα η ιδιοκτήτρια εταιρία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, που όμως αποσύρθηκε και το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό, ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την αγορά του ξενοδοχείου είχαν δείξει ενδιαφέρον μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ωστόσο η διαδικασία δεν προχώρησε λόγω του πολύ υψηλού τιμήματος που φαίνεται να ζητούσε η Alpha Bank.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα