Υπάρχει και Θεός

Το χαστούκι της Βιένης, δίδαγμα για τον «σουλτάνο»Από τον
Μανώλη Κοττάκη

Oι μαζικές απελάσεις μουσουλμάνων ιμάμηδων από την Αυστρία και το λουκέτο στα τζαμιά της Βιένης αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη χώρα μας, προκειμένου να δείξει στην Ευρώπη ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος ενσωμάτωσης του Ισλάμ σε μια κοινωνία χωρίς το παραμικρό ρίσκο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Για να δείξει ποιο μέλος της Ε.Ε. είναι πρωτοπόρο στον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών σε ολόκληρη την ήπειρο. Επιπροσθέτως, όμως, είναι και ένα ωραιότατο μάθημα για τον Ερντογάν και τους γραφικούς πολιτικούς συνοδοιπόρους του στην εκλογική μάχη της Τουρκίας. Μάθημα αρκετό για να κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις και να διαπιστώσει πόσο ανεκτική είναι η Ελλάς απέναντι στο Ισλάμ έναντι της «φοβικής» Ευρώπης.

Ως προς την Ευρώπη, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Δεκαετίες τώρα, η «πεφωτισμένη» ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας επέτρεψε την ανεξέλεγκτη ίδρυση τζαμιών και τη μετάκληση ιμάμηδων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Κανείς ποτέ δεν ρώτησε ποιος χρηματοδοτούσε αυτά τα τζαμιά. Ουδείς ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί ποιος είναι ο εργοδότης των -τζιχαντιστών, όπως αποδείχθηκαν- ιμάμηδων. Από πού κρατά η σκούφια τους, έστω. «Λεπτομέρειες» όλα αυτά για τον «υπεράνω» κόσμο της ελευθερίας και της ουδετεροθρησκίας.
Μέχρι που, μια ωραία πρωία, οι Ευρωπαίοι ξύπνησαν και άρχισαν να ανακαλύπτουν ότι τα τεμένη τους ήταν άντρα τρομοκρατών – οι δε ιμάμηδές τους, στρατολόγοι εξτρεμιστών στη νεολαία τους.

Η Ελλάδα, όμως, που διαθέτει μουσουλμανική μειονότητα στο έδαφός της και έχει ιστορική εμπειρία αιώνων στη συνύπαρξη χριστιανών – μουσουλμάνων, δεν ακολούθησε ποτέ αυτόν τον δρόμο. Στηριζόμενη στην κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου, προτίμησε να ενσωματώσει το Ισλάμ στις κρατικές δομές – να το έχει υπό έλεγχο. Οι ιμάμηδες που κηρύσσουν το Κοράνι στα τεμένη της Θράκης εκπαιδεύονται σε Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, διορίζονται και αμείβονται από το κράτος.

Οι μουφτήδες -που, ακόμη και με τον αναθεωρημένο νόμο για την εφαρμογή της σαρίας, εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις σε θέματα αστικού δικαίου- διορίζονται επίσης από το κράτος. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του τεμένους των Αθηνών ορίζεται από τον υπουργό Παιδείας. Τα παράνομα υπόγεια τζαμιά νομιμοποιούνται ως ευκτήριοι οίκοι, άλλως κλείνουν. Είναι, άραγε, τυχαίο ότι για πάνω από έναν αιώνα δεν προέκυψε μισός τζιχαντιστής μουσουλμάνος από την Ελλάδα με την εφαρμογή αυτού του προτύπου;

Εάν θέλει μοντέλο η Ευρώπη, λοιπόν, υπάρχει για να αντιγράψει: το ελληνικό. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο περίφροντις για την Ελλάδα Ερντογάν, ο οποίος ελπίζουμε να έλαβε άριστα το μάθημά του από τον αμούστακο καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς. Ελπίζουμε να το έμαθε, ώστε να θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που του επέτρεψε να προσευχηθεί σε τζαμί στη Θράκη και να μιλήσει σε πιστούς μουσουλμάνους σε ανοιχτή συγκέντρωση. Καμιά άλλη δεν τον άφησε – για τις κλοτσιές έχουν αυτόν και τη χώρα του.

Τώρα, που τα λακτίσματα από την Αυστρία «πονούν», λοιπόν, ευχόμαστε ο «σουλτάνος» να κάνει την αυτοκριτική του και να αναγνωρίσει, έστω με καθυστέρηση, το ελληνικό μεγαλείο. Αντί να μας προκαλούν καθημερινά μια αυτός και μια ο απερίγραπτος Μπαχτσελί. Υπάρχει και… Θεός!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα