Ήττα με 1-0 από την Αντβέρπ για τον Ολυμπιακό, που συνεχίζει στην Ευρώπη

Χωρίς αντίσταση!

«Συμβιβασμένος» με τη δεύτερη θέση εμφανίστηκε στην Αμβέρσα ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε με… κατεβασμένα χέρια με 1-0 από την Αντβέρπ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

  • Από τον
    Χάρη Δάντση

Ακόμη κι αν κέρδιζαν οι «ερυθρόλευκοι», δεν θα ανέτρεπαν την Αϊντραχτ από την κορυφή, μετά το 1-1 με τη Φενερμπαχτσέ στην Πόλη. Έτσι, οι Πειραιώτες θα βρουν στον δρόμο τους μία εκ των τρίτων του Τσάμπιονς Λιγκ (Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ, Ζενίτ, Μπαρτσελόνα, Σεβίλη, Αταλάντα, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα), με στόχο την πρόκριση στους «16» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Απουσίες

Δίχως τρία πολύτιμα «γρανάζια» της «ερυθρόλευκης μηχανής», Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρα και Ελ Αραμπί, παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε σχηματισμό 4-3-3, με τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά στη μεσαία γραμμή, τους Λόπες, Ονιεκούρου στα «φτερά» και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης. Οι Βέλγοι έπιασαν στον… ύπνο την πειραιώτικη άμυνα, ανοίγοντας το σκορ με σουτ του Μπαλικβίσα (η μπάλα κόντραρε και στο κεφάλι του Σισέ) στο 7′.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας κινήθηκαν σε… ρηχά νερά στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου και δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη τους Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρα, Ελ Αραμπί, προκειμένου να διορθώσει τις… ανορθογραφίες. Ούτε έτσι όμως η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να απειλήσει, ενώ γλίτωσε τα χειρότερα ο Βατσλίκ, ο οποίος πραγματοποίησε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα γάντια.

Η τελική βαθμολογία: Αϊντραχτ 12, Ολυμπιακός 9, Φενερμπαχτσέ 6, Αντβέρπ 5.
ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπράιαν Πρίσκε): Μπουτέζ, Ντε Λατ (57′ Κέρινεν), Αλμέιδα, Ντεσολέιγ (57′ Ενχελς), Βερστρέτ, Γκέρκενς, Ντουόμο, Μπατάιγ, Μπαλικβίσα (87′ Γιουσούφ), Μπένσον (73′ Σαμάτα), Eγκεσταϊν (73′ Φρέι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά (65′ Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Α. Καμαρά), Λόπες (46′ Μασούρας), Μ. Καμαρά, Ονιεκούρου (60′ Βρουσάι), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα