Μουντιάλ: Αποκλείστηκε η Γερμανία και επιστρέφει σπίτι της

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Γερμανοί, οι οποίοι επικράτησαν 4-2 της Κόστα Ρίκα σε ματς «θρίλερ», αλλά αποκλείστηκαν πρόωρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο, μειονεκτώντας στην ισοβαθμία (διαφορά τερμάτων) με την Ισπανία για τον 5ο όμιλο. Στο σπίτι τους επιστρέφουν και οι Κοσταρικανοί, ως ουραγοί.

Οι Γερμανοί κυριάρχησαν πλήρως στο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ με την όμορφη κεφαλιά του Γκνάμπρι έπειτα από σέντρα του Ράουμ στο 10ο λεπτό. Μάλιστα, οι παίκτες του Φλικ δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στην έναρξη του δευτέρου μέρους τα «πάντσερ» ήταν… ανύπαρκτα. Ειδικά όταν ενημερώθηκαν πως η Ιαπωνία είχε ανατρέψει το εις βάρος της σκορ κόντρα στη Γερμανία. Στο 58′ η Κόστα Ρίκα ισοφάρισε σε 1-1 με τον Τεχέδα, μπαίνοντας στο κόλπο της πρόκρισης. Στη συνέχεια οι Γερμανοί ανέβασαν στροφές, έχοντας τρία δοκάρια, δύο με τον Μουσιάλα (61′, 67′) και ένα με τον Ρίντιγκερ (63′).

Κόντρα στη ροή, οι Κοσταρικανοί έκαναν την ανατροπή με τον Βάργκας στο 70′, όμως τρία λεπτά αργότερα (73′) ο Χάβερτζ τούς έκοψε τη χαρά ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο άσος της Τσέλσι πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό τέρμα έκανε το 3-2 στο 85′, ενώ το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Φίλκρουγκ στο 90’+1′. Η νίκη αυτή, ωστόσο, δεν ήταν αρκετή για τη Γερμανία ώστε να βρεθεί στην επόμενη φάση. Εκτός συνέχειας έμειναν και οι Κοσταρικανοί. Αξίζει να σημειωθεί πως η Στεφανί Φραπάρ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών, με βοηθούς τις Νόιζα Μπακ και Κάρεν Ντίαθ Μαρτίνεθ.

Διαιτητής: Στεφανί Φραπάρ (Γαλλία).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Ντουάρτε, Γουόστον, Βάργκας, Φούλερ (74′ Μπένετ), Μπόρχες, Τεχέδα (90’+3′ Ουίλσον), Οβιέδο (90’+3′ Κοντρέρας), Αγκιλέρα (46′ Σάλας), Κάμπελ, Βενέγας (74′ Ματαρίτα).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε (90’+3′ Γκίντερ), Ρίντιγκερ, Ράουμ (66′ Γκέτσε), Γκιντογκάν (46′ Φίλκρουγκ), Γκορέτσκα (46′ Κλόστερμαν), Γκναμπρί, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ (66′ Χάβερτζ).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα