Αναβλήθηκε το παιχνίδι Ατρόμητος – ΑΕΚ, καθώς το ένα τέρμα βρέθηκε πριν από την αναμέτρηση πιο κοντό

Το κερδίζει η ΑΕΚ στα χαρτιά; Ματαιώθηκε το παιχνίδι Ατρόμητος – ΑΕΚ, καθώς πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τα δοκάρια της μιας εστίας βρέθηκαν… πιο κοντά κατά πέντε εκατοστά!

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη 

Απίστευτο αλλά ελληνικό! Οι φωτογραφίες της ντροπής έκαναν τον γύρο της Ευρώπης και έδειξαν τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί σε κάποια γήπεδα της Σουπερ Λίγκας. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στη μια εστία τα δοκάρια ήταν πιο χαμηλά από το προβλεπόμενο, και αυτό διαπιστώθηκε αρκετή ώρα πριν αρχίσει το παιχνίδι. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IFAB, η γραμμή του τέρματος θα πρέπει να έχει απόσταση 2 μέτρων και 44 εκατοστών με την κάτω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού. Εγινε προσπάθεια από τους ανθρώπους του γηπέδου στο Περιστέρι να επανέλθει στα προβλεπόμενα στάνταρ. Εσκαψαν την τελική γραμμή, προκειμένου να είναι σωστό το ύψος και στις δύο εστίες, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι εστίες ήταν χαμηλότερες.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, ο διαιτητής βγήκε για να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις και στη συνέχεια πήγε στα αποδυτήρια, προκειμένου να λάβει την απόφαση για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα. Ωστόσο, όπως ανέφεραν από τον Ατρόμητο, «στη δεύτερη μέτρηση τον δοκαριών οι διαιτητές μέτρησαν ότι τα 6 από τα 7 σημεία ήταν εντός των προβλεπόμενων ορίων». Η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση, όπως έκανε γνωστό, λέγοντας πως «καταθέσαμε ένσταση μέχρι την προβλεπόμενη ώρα έναρξης του αγώνα (σ.σ.: στις 17.30), έγινε μέσω του αρχηγού μας Σέρχιο Αραούχο. Σημειώσαμε πως ήταν αντικανονικές οι διαστάσεις και στις δύο εστίες από 4 μέχρι και 7 εκατοστά. Κατόπιν της ένστασης οι διαιτητές μέτρησαν τα δοκάρια και διαπίστωσαν πως έστεκε το επιχείρημά μας. Δόθηκε το εύλογο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο κανονισμός των 30 λεπτών, βγήκαν ξανά οι διαιτητές, μέτρησαν και έχουν διαπιστώσει και πάλι ότι υπάρχει αντικανονικότητα στις διαστάσεις και στις δύο εστίες». 

Η τύχη του αγώνα θα αποφασιστεί από τον αθλητικό δικαστή της Super League μετά την απόφαση του διαιτητή Μανούχου για μη διεξαγωγή της αναμέτρησης, με την ομάδα του Περιστερίου να κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΚΑΠ. «Η ματαίωση της διεξαγωγής ενός αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, συνεπάγεται σε βάρος της υπεύθυνης ομάδας που είναι γηπεδούχος, εκτός από τις άλλες συνέπειες, και την υποχρέωση καταβολής των εξόδων του αγώνα (έξοδα μετακίνησης της αντίπαλης ομάδας, διαιτησίας, παρατηρητή αγώνα κ.λπ.), όπως αυτά προσδιορίζονται από τη διοργανώτρια» σημειώνεται στο άρθρο 9, παράγραφος 5 του ΚΑΠ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα