Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του απογοητευτικού Ολυμπιακού στην κατάμεστη Λεωφόρο

Ανώτερος

Με ψυχή και αποφασιστικότητα ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του απογοητευτικού Ολυμπιακού στην κατάμεστη Λεωφόρο για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, συνεχίζοντας χέρι χέρι με την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν διάβασαν καλά το ντέρμπι, υπέπεσαν σε τραγικά λάθη και έμειναν στο -6 από τον αιώνιο αντίπαλό τους και την «Ενωση», ενώ τους πλησίασε εκ νέου στους 3 βαθμούς ο 4ος ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίμησε να παρατάξει τους «πρασίνους» με τον Φακούντο Σάντσες στα δεξί άκρο της άμυνας αντί του Γιάννη Κώτσιρα, τον Μπερνάρ στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης και τον Σπόραρ σέντερ φορ. Από την άλλη πλευρά ο Ζοσέ Ανιγκό προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τους Μασούρα, Χάμες, Ελ Αραμπί αντί των Βαλμπουενά, Μπιέλ και Μπακαμπού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ξεκάθαρο στόχο να χτυπήσουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και η πίεση απέφερε καρπούς, ενδεχομένως στην πιο ανύποπτη φάση του πρώτου 45λέπτου.

Υστερα από «γέμισμα» του Πέρεθ ο Παπασταθόπουλος υπέπεσε σε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Πασχαλάκη, στρώνοντάς την ουσιαστικά στον Σπόραρ, που πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 1-0 στο 28ο λεπτό. Λίγα λεπτά αργότερα (36′) οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με αυτογκόλ του Ελ Αραμπί, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ. Η καλύτερη στιγμή της ομάδας του Πειραιά, που δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, ήταν μια κεφαλιά του Μασούρα, που απέκρουσε ο Μπρινιόλι στο 40′.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ανιγκό απέσυρε τους Χάμες και Ελ Αραμπί που δεν τον δικαίωσαν, αλλά οι Πειραιώτες, παρότι κέρδισαν κάποια μέτρα στο γήπεδο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Μπρινιόλι. Ούτε οι «πράσινοι» μπόρεσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες, σε ένα κακό από πλευράς ποιότητας 45λεπτο, και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (15′ λ.τρ. Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70′ Μαντσίνι), Τσέριν (84′ Κλάινχεϊσλερ), Μπερνάρ (84′ Τσοκάι), Παλάσιος, Σπόραρ (70′ Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (81′ Βρουσάι), Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χάμες (46′ Μπιέλ), Ελ Αραμπί (46′ Μπακαμπού).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα