Ο Παναθηναϊκός, αν και προηγήθηκε νωρίς, έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ και δεν εκμεταλλεύτηκε το «Χ» της ΑΕΚ

Εχασε την ευκαιρία

Κρατούσε το πρωτάθλημα στα χέρια του ο Παναθηναϊκός (1-0 με Μαντσίνι στο 9΄) και έχασε τεράστια ευκαιρία να ξεφύγει, αφού προδόθηκε από τις δυνάμεις του, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να πάρει δικαιότατα το 1-1.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Με εκπλήξεις ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέβασε ενδεκάδα με δύο φορ (Ιωαννίδη, Σπόραρ) και σύστημα 4-4-2. Ο Σέρβος προπονητής άφησε στον πάγκο τους Πέρεθ, Παλάσιος, Μάγκνουσον και έδωσε φανέλα βασικού στον Τσόκαϊ, στον Μαντσίνι και τον Σάρλια.

Οι «πράσινοι» μπήκαν εντυπωσιακά στο παιχνίδι και μόλις στο 9΄ κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ: Βαθιά μπαλιά προς τον Σπόραρ, που μπήκε στην περιοχή έτοιμος να πλασάρει, με τον Κεντζιόρα να τον σπρώχνει και να χάνει την ισορροπία του. Ο Σλοβένος, πεσμένος, γύρισε προς τον Μαντσίνι, που είχε ακολουθήσει τη φάση, και αυτός με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0. Από εκεί και πέρα, κατά περίεργο τρόπο, ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό. Εδωσε γήπεδο στον ΠΑΟΚ, που έφτασε κοντά στο γκολ στο 39΄, με τον Μπράντον Τόμας να κάνει την προβολή και τον Μπρινιόλι με εντυπωσιακή επέμβαση να διώχνει την μπάλα. Ευκαιρία έχασαν και οι «πράσινοι» στο 45΄ με τον Μπερνάρ.

Στο δεύτερο μέρος, μόλις στο 54΄, οι «πράσινοι» έχασαν ευκαιρία και για δεύτερο γκολ με τον τον Σπόραρ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, αλλά έχασε το γκολ. Κι όταν δεν βάζεις γκολ, τρως… Ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος δεν είχε κανέναν παίκτη του Παναθηναϊκού μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, έκανε μια ντρίμπλα και το σουτ για το 1-1 του ΠΑΟΚ στο 60΄.

Οι «πράσινοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μπερνάρ στην επόμενη φάση και το ματς έγινε… ροντέο, με πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μαντσίνι στο 80΄. Στο 84΄ ο Σένκενφελντ πήρε κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπράντον Τόμας. Ετσι έμεινε το 1-1.

Διαιτητής: Γκρεγκ Πόουσον (Αγγλία).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκενφελντ, Κώτσιρας, Τσόκαϊ (86΄ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μαντσίνι (86΄ Παλάσιος), Μπερνάρ (74΄ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62΄ Πέρεθ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (81΄ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Ντάντας (71΄ Σβαμπ), Φ. Σοάρες, Κωνσταντέλιας, Ελ Καντουρί (81΄ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (28΄ Μ. Τόμας).

■ Ο Φέλιξ Μπριχ θα είναι ο διαιτητής του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού την προσεχή Κυριακή, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, σύμφωνα με γερμανικό λογαριασμό στο twitter που ασχολείται με τη διαιτησία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα