Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρικά στο φάιναλ φορ, με το 84-72 επί της Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ

Θρυλική πρόκριση

Μεγαλειώδης πρόκριση για τον Ολυμπιακό! Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ τη νίκη-πρόκριση (84-72) επί της Φενερμπαχτσέ, τσεκάροντας θέση στο φάιναλ φορ (Κάουνας, 19-21/5) της Ευρωλίγκας. Σλούκας και Παπανικολάου υπέγραψαν το τελικό 3-2 στην τιτανομαχία των προημιτελικών με την τουρκική ομάδα… Ο τραυματισμός, ωστόσο, του Σλούκα, λίγο πριν από το τέλος πάγωσε προσωρινά το θερμό κλίμα στο Φάληρο.

  • Από τον Θοδωρή Λιναρδο

Από τους 20 πόντους του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο, οι μισοί προέρχονταν από τον αρχηγό του, Παπανικολάου. Ο Σλούκας πήρε τη σκυτάλη από τον συμπαίκτη του στη δεύτερη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να εγκλωβίζει τη Φενέρ, η οποία, ωστόσο, έβρισκε λύσεις στη συνέχεια μέσω Γκούντουριτς. Οταν ο Σέρβος κλείστηκε από την «ερυθρόλευκη» άμυνα, ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει το μομέντουμ του ματς (42-31), έχοντας καλό ρυθμό και επιπλέον πρωταγωνιστές (ΜακΚίσικ). Με τον κόσμο ακόμη πιο έντονα στην εξίσωση του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο διατηρώντας σημαντικό προβάδισμα (+11).

Προηγήθηκε σερί 15-0 για τους Πειραιώτες από το 29-31, με ένα ξέσπασμα στο 44-31! Σε ένα ματς για γερά νεύρα, ο Ολυμπιακός κρατούσε τη διψήφια διαφορά στην τρίτη περίοδο, όπου σφυρίχτηκαν μάλιστα συνολικά τέσσερις τεχνικές ποινές! Ο Γκούντουριτς ήταν… σχεδόν όλη η Φενέρ μόνος του, ο Χέις Ντέιβις είχε κλειστεί από την «ερυθρόλευκη» άμυνα, με τον Ολυμπιακό πιο ψύχραιμο να ελέγχει στην τελική ευθεία την κατάσταση και την απόσταση ασφαλείας από την αντίπαλό του.

Σλούκας, Παπανικολάου και Βεζένκοφ (υπό το βλέμμα του κόουτς των Κινγκ Μάικ Μπράουν) έδωσαν την έξτρα ώθηση στον Ολυμπιακό στο φινάλε, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Φενέρ, μετατρέποντας σε φιέστα τα τελευταία διαδικαστικά λεπτά…

Δεκάλεπτα: 20-15, 44-33, 65-52, 84-72.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 4, Κάνααν 2, Λούντζης, Λαρεντζάκης 2, Φαλ 8, Σλούκας 22 (2), Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 14 (1), Μπολομπόι, Πίτερς 2, Μπλακ 2, ΜακΚίσικ 11 (1).

Φενερμπαχτσέ (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 14, Μπίρσεν, Εντουαρντς 10, Ντέιβις 5, Πιερ, Τζεκίρι 4, Γκούντουριτς 26 (8), Ντόρσεϊ 9, Καλάθης 4, Αντετοκούνμπο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα