Προκαλούν οι Τούρκοι μετά την ανάθεση του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ στην «Αγια-Σοφιά»

Βρε, άι σιχτίρ!

Ευρωπαϊκή αίγλη στη Νέα Φιλαδέλφεια! Το γήπεδο της ΑΕΚ θα ζήσει μεγάλες πιένες, καθώς η UEFA ανακοίνωσε επίσημα την ανάθεση της διοργάνωσης ευρωπαϊκού τελικού στο «παλάτι» της «Ενωσης», την «Αγια-Σοφιά»!

Ο τελικός του ερχόμενου Κόνφερενς Λιγκ θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της ΑΕΚ (και έδρα και της Εθνικής), την «OPAP Arena». Κάτι που ήταν σχεδόν σίγουρο επιβεβαιώθηκε και τυπικά. Η «OPAP Arena» πήρε και με τη βούλα τον τελικό του Κόνφερενς του 2024, στα 100 χρόνια μάλιστα της «Ενωσης», ενώ το 2025 η διοργάνωση θα πάει στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική της UEFA σε αυτές τις περιπτώσεις και επειδή το γήπεδο της ΑΕΚ δεν έχει φιλοξενήσει αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τόσο τα ματς της ΑΕΚ στην Ευρώπη φέτος όσο και τα ματς της Εθνικής στα προκριματικά του EURO θα αποτελέσουν test events του τελικού. Επίσης η UEFA θα ενεργήσει όχι μόνο ως παρατηρητής, αλλά θα παράσχει στην ΑΕΚ και πλήρη τεχνογνωσία για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αγώνων και όλων των αλλαγών που η ίδια έχει εξαγγείλει μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της «OPAP Arena».

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο τελικός του Κόνφερενς εκτός από τεράστιο πρεστίζ αποτελεί πλέον μεγάλο ατού και δίνει ώθηση στην ΑΕΚ και ως προς τη δική της προετοιμασία για τη φάση των ευρωπαϊκών ομίλων στο «κάστρο» της. Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι προκαλούν στα social media, εν όψει του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ, που θα γίνει την ημέρα (29 Μαΐου) της μαύρης επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Οι γείτονες δεν μπορούν να… χωνέψουν την ονομασία του γηπέδου «Αγια-Σοφιά» και κάνουν «εμπρηστικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η Αγία Σοφία ανήκει στους Τούρκους και είναι “τζαμί”, όχι γήπεδο. Η UEFA πρέπει να διορθώσει άμεσα την κατάσταση» ανέφερε μια ανάρτηση στο twitter, ενώ οι… προκλήσεις από τους Τούρκους συνεχίστηκαν. «Είναι το έθιμό μας να κατακτούμε την Αγία Σοφία. Ερχόμαστε, γείτονα» ανέφερε άλλη δημοσίευση στο twitter, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Η Φενέρ, η Μπεσίκτας, ακόμη και η Γαλατά πρέπει να πάνε εκεί και να πάρουμε το τρόπαιο στο στάδιο της Αγιά- Σοφιάς». Αλλος υποστήριξε: «Θα έδινα και τη ζωή μου για έναν τελικό Μπεσίκτας – Φενερμπαχτσέ», ενώ υπήρξαν και πιο ακραία μηνύματα, που ανέφεραν πως «η Ελλάδα θα πέσει σε εθνικό πένθος και οι σημαίες θα είναι μεσίστιες τη μέρα του τελικού».

Οι Τούρκοι, θυμίζουμε, είχαν δημιουργήσει θέμα και μετά τα εγκαίνια της «Αγια-Σοφιάς», όταν η ΑΕΚ είχε συγκλονίσει τους πάντες με τις αναφορές στις αλησμόνητες πατρίδες, στην προσφυγιά, στους Ελληνες του Πόντου, αλλά και με τον πυρρίχιο που χορεύτηκε με περηφάνια και λεβεντιά μέσα στο γήπεδο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα